Pride to the top - Fedor Emelianenko

Augusztus végén, a PRIDE Final Conflict 2005 gálán a rajongók egy nem mindennapi meccset láthattak a Saitama Super Aréna kupolája alatt!

PRIDE to the top Fedor
Előzmények

Mirko Filipovic, közismertebb nevén "Cro Cop" úgy szaladt át a PRIDE gálákon az ellenfelein, mint kés a vajon, mígnem belefutott a legendás Nogueira testvérek egyikébe, majd Kevin Randlemanba.


Ezután viszont Cro Cop hét meccset húzott be és megállíthatatlannak tűnt. A Fedor elleni összecsapásnak mintegy megágyazva, az orosz igen problémás, azóta börtönben csücsülő testvérét, Alexander Emelianenkot tette el útjából 2 perc alatt. Ezután jött Josh Barnett, majd a bosszú Randlemanon.


Pár volt UFC bajnokot már megvert, így úgy érezte, jöhet egy újabb. A telepumpált, fülcimpáig izmos Mark Coleman az akkori MMA világának egy igen rettegett figurája volt. Egy igazi tank, aki mindenkit felőrölt, levitt és a végsőkig ütött. Cro Cop azonban minden levitelt megállított és kevesebb, mint négy perc alatt elintézte Colemant is.


Három ex-UFC bajnok után Cro Cop idöszerűnek érezte emelni a tétet, így kihívta Fedort. Fedor sem egy egyszerűnek nevezhető sorozatot tudott maga mögött. Megverte Antônio Rodrigo Nogueira-t, azt a Minotaurot, akiről végül is Cro Cop "lepattant", Randlemant, Colemant, és lehetne sorolni.


Ezzel a rövid kis előjátékkal érkeztünk végül is el a már említett augusztusi éjszakához és a Saitama Super Arénához.



A meccs

Az első menetben Cro Cop meglepte Fedort és az orrát is eltörte két gyors dzsebbel. Brutális testrúgásaival még az orosz oldalát is kiszínezte. De aztán Fedor levitte. Itt az orosz ütésekkel kezdte puhítani ellenfele testét, ami elég sokat kivett Cro Cop-ból, az idő előrehaladtával pedig Fedor egyre nyilvánvalóbban kezdett vezetni.


Az ütésváltásokból is jobban jött ki, többször le is vitte a horvátot a hihetetlen meccs során, melyet a komoly presztízzsel bíró sportmagazin, a Sports Illustrated az évtized meccsének szavazott meg. Húsz perc kemény bunyó után egyhangú pontozással győzött Fedor


A meccset már biztos láttátok, azonban az alábbi dokuban Fedor a meccsre való felkészülésébe tekinthettek bele. Darabokat találni az edzésekből mindenfele, azonban így, egyben, igazi ritka csemegéről van szó!


https://vimeo.com/223007995