Rio 2016 - Bacskai Balázs kiesett

Sajnos egy ökölvívónk már búcsúzott az olimpiai küzdelmektől. Bacskai Balázs egyhangú pontozással, tehát 3:0-ra kapott ki a francia Souleymane Cissokhótól a selejtezőben.

[caption id="attachment_13826" align="aligncenter" width="504"]bacskai-balazs-diop-cissokho-rio2016 fotó: Europress[/caption]

Azt már a sorsolás pillanatában pontosan tudta a 2010-es Európa-bajnok ökölvívónk, Bacskai Balázs, hogy élete első olimpiáján ki kell lépnie saját maga árnyékából, ugyanis az első körben mumusát, a francia Souleymane Diop Cissokhót kell legyőznie ahhoz, hogy bejusson a legjobb 16 közé. Utolsó olimpiai bajnokunk, Kovács Kokó István Facebook-bejegyzésében abbéli reményének adott hangot, hogy ez a mai nap Bacskai napja legyen. Mestere, Erdei Zsolt éppen ezért azt kérte tanítványától, hogy a menetek elejétől kezdve irányítsa a küzdelmet.


Nos, Bacskai ennek megfelelően lépett a kötelek közé, ám azt is tudja mindenki, mit jelent egy olyan emberrel szemben ringbe lépni élete első olimpiai meccsén, aki korábban mindig legyőzte őt. Éppen ezért egy új taktikát dolgoztak ki a szenegáli születésű francia bunyós ellen, ami végre győzelemhez vezethette volna Bacskait. Ám minden taktika pont annyit ér, amennyit a bokszoló meg tud belőle valósítani a ringben.


Nos, Bacskai ezúttal sem tudott kilépni az árnyékából, és Cissokho – sajnálatos módon – újfent legyőzte őt. Egyhangú pontozással, teljesen megérdemelten. A franciát ugyanis mindhárom pontozó mindhárom menetben jobbnak látta a Vasas öklözőjénél.


– Nagyon csalódott vagyok, mert azt a taktikát, amit a siker érdekében kidolgoztunk, már az első pillanattól kezdve nem tudtam végrehajtani. Hiába szólt be a sarokból Erdei Zsolt, hogy lazán, éreztem egyre jobban elmerevedek. Most lesz pár álmatlan éjszakám, hiszen 12 évet dolgoztam azért, hogy eljussak egy olimpiára, és sokkal hamarabb távozom onnan, ahogy terveztem. Bevallom, még négy évet nem tudok végigküzdeni, így akár tetszik nekem, akár nem, számomra egy meccs adatott meg az olimpián – árulta el Bacskai Balázs az M4 Sport riporterének.


/forrás: mno.hu/