Spéth Norbert - A változás szele

Spéth Norbert sérülésről, klubváltásról, kilátásairól és közelgő meccséről, melyet Kínában vív majd!

Spéth Norbert és Albrecht Péter összecsapása

Legutóbbi hazai meccse óta Spéth Norbert körül nagy volt a csend. De ahogy ez rendre lenni szokott, - József Attila sorait megfordítva némiképp - hallgat a felszín, fecseg a mély. Azon túl, hogy Norbi tán élete legnagyobb meccsére készül - egy 33 éves, rutinos, csak kickboxban 174 meccsel rendelkező thai harcos ellen -, igen sok minden történt még.


Norbit az elmúlt időszakról, felkészüléséről, terveiről és többek között arról faggattuk, miért váltott végül a 63,5kg-os kategóriáról 67kg-ra. Következzenek Spéth Norbert szavai!


ellenfelem.hu: - Szia Norbi! A májusi Görbics meccs óta nagy volt a csend körötted. Gyakorlatilag mintha vákuumba kerültél volna. Mi minden történt veled?


Spéth Norbert: - A Görbics Gabi elleni meccs után a svédországi VB-re kellett volna mennem, de a kislábujjam két helyen eltört és a lábfejem is elrúgtam, így ez meghiúsult.


Jelenleg a Vita Gym-nél edzek, készülök, ami külön jól jön közelgő meccsem kapcsán is, mivel ellenfelem fordított alapállású, ahogy Fábián Kristóf is, aki így komoly segítséget tud nyújtani nekem a feladat megoldásában.


e: - Mit lehet tudni a meccsről, ellenfeledről? Hogyan jött ez a lehetőség?


SN: - A lehetőség Rehák György jóvoltából adódott és a Faith Fighting gáláján (ez az a szervezet, ahol legutóbb Habash Antoine is győzelmet aratott - a szerk.), az FF8-on valósul majd meg. K1 szabályrendszerben, 67kg-ban, 3x3 percben csapok majd össze a thai Singmanee Kaewsamrittal.


e: - Készülsz specifikusan ellenfeledre? Mi mindent csináltok?


SN: - Természetesen. Ahogy említettem, több fordított alapállású harcossal is van most lehetőségem dolgozni, valamint épp készülök egy rövid edzőtáborba is. Természetesen aktívan használom majd a védőfelszerelést. Pesten is jártam, ahol nagyon sok segítséget kaptam.


e: - Hogy jött a 67 kg? Készültél már egy ideje erre a váltásra?


SN: - Igen, már egy fél éve körülbelül 67 kg vagyok. Ez a súlyom. Jobb így, erősebb vagyok. A 178 centim mellé kevés is lenne a 63,5kg. Nem érzem azt sem, hogy az ellenfeleim sokkal erősebbek lennének vagy nagyobbak. Jól érzem magam itt. A Görbics meccs is egy jó visszaigazolás volt ebből a szempontból.


e: - Mikor utazol? Az akklimatizációval és egyebekkel ugye külön számolni kell.


SN: - Természetesen ez mind bele van kalkulálva. Én 23-án utazom, 26-án mérlegelek és 27-én van a meccs, szóval lesz pár napom rá, hogy megszokjam és áthangolódjak. Ha minden igaz, 29-én már itthon is leszek.


e: - Igen nagy meccs előtt állsz, így érthetően erre fókuszálsz most főleg, de lesz még esetleg valami más is, ahol láthatunk? Hol indulsz majd?


SN: - Az EB-re be vagyok nevezve 67kg-ban, így ott biztosan kötelek közé fogok lépni. Erre külön készülünk majd. Jó lehetőségek mellett, nagyon jó edzőpartnerekkel dolgozok, így jó formában, jó erőben is érzem magam. Szeretnék továbbra is indulni világversenyeken, de kiállok bárki ellen. Készen állok a kihívásokra!


Sok sikert kívánunk a meccshez, az EB-hez és a továbbiakhoz is Spéth Norbinak, akiről hamarosan egészen biztosan ismét olvashattok majd oldalunkon!