Legendás meccsek: Hoost vs Le Banner 3

A '99-es K-1 WGP-ről ódákat lehetne zengeni, most mégis ezt a meccset vesszük elő. Egyelőre. Miért? Mindjárt kiderül! Ez volt a Hoost vs Le Banner 3!

Hoost vs Le Banner 3


Kezdjük az előzményekkel! Ernesto Hoost és Jérôme Le Banner története 1996-ban kezdődött, nem sokkal a francia debütálása után a szervezetnél. Geronimo ugyanis a K-1 szervezet égisze alatt 1995-ben mutatkozott be, majd a WGP-n két ellenfelét is kiütötte, mielőtt a fináléban Peter Aerts ellen kikapott volna. Azonban 1996 októberében, a K-1 Star Wars '96 gálán megállíthatatlan volt - Le Banner a második menetben eltette útjából a holland sztárt.


Hoost levonta a konklúziókat és következő öt meccsét mind ko-val ill. tko-val nyerte, majd '97 novemberében ismét összeakasztották a bajuszukat. Ez volt a '97-es K-1 WGP, ahol Hoost az első menetben kiütötte a rettegett franciát egy jobb horoggal. Így már 1-1 lett az állás.


Hoost meg sem állt és bár '97-ben már öt nagy meccsen is túl volt, 19-re lapot húzva bevállalt és meg is nyert még két meccset - az egyiken Francisco Filho, a másikon pedig Andy Hug felett aratva többségi pontozásos győzelmet. A holland '98-as éve kicsit vegyesre sikeredett, de hét meccséből négyet így is megnyert, '99-nek pedig zsinórban három győzelemmel fogott neki.


Akár csak Le Banner. A francia a '97-es vereség után nem tudott hibázni - hat meccsből hatot nyert, halmozva a látványos kiütései számát. Lett légyen szó Sam Grecoról vagy Peter Aertsről, senki sem tudott előtte megállni egy-két menetnél tovább.


Így érkeztünk el ahhoz a bizonyos 1999 december 5.-ei éjszakához és a K-1 WGP-hez, ahol Hoost a negyeddöntőben Andy Hug-ot, Le Banner pedig Peter Aerts-et verte. A két nehézfiú az elődöntőben ismét összekerült és a ring közepén nézett egymással farkasszemet. Nos, mit lehet mondani - a türelem rózsát terem. Mr. Perfect tudta ezt, akár csak a második találkozó alkalmával.


Nézzük a meccset! Ez volt a Hoost vs Le Banner 3!


https://www.youtube.com/watch?v=v3zj2ZdcCHk&feature=youtu.be&t=5m42s