Állóharc - a terelés drill

Újabb drill, mely állóharc képességeiteket javítja!

állóharc terelés drill


A drillek bizonyos mozdulatok, mozdulatsorok, melyeket azok készség-szintűvé válásáig ismételünk, így adott szituációkban nem kell majd gondolkodnunk, hanem a mozdulat természetes módon, reflex-szerűen jön magától.


Az egykori Bas Rutten tanítvány Duane "Bang" Ludwig az ISKA muay thai cím, több évnyi UFC-ben történő versenyzés és a leggyorsabb kiütés (6 mp!) rekordjának felállítása után, az évek során maga is sztár-edzővé nőtte ki magát. Több UFC harcossal való munkája után nemrégiben létrehozta saját termét, hálózatát, ahol amatőröknek és profiknak segít új szintre emelni állóharc technikáikat.


Ludwig kidolgozott egy rendszert, melyet BMT-nek, Bang Muay Thai-nak nevez és ami kifejezetten alkalmas az MMA-ban történő alkalmazásra is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint top tanítványai, a korábbi harmatsúlyú UFC bajnok TJ Dillashaw vagy az egyik legjobb pehelysúlyú versenyző, Joe Benavidez.


Amikor küzdeni tanul valaki, nagyon fontos, mondhatni szerves része a folyamatnak, hogy a kezek helyzete és a lábmunka között meglegyen az optimális kapcsolat. Az alábbi drill egy nagyszerű gyakorlatsor ennek fejlesztésére.


Ebben az állóharc drillben Duane "Bang" Ludwig segítségével három kombinációt láthattok, melyet párban kell végrehajtani, azaz, amikor végigmész a három kombináción, a partnered megismétli azokat.


A drill kombinációi:


1. Dzseb, dzseb, hátsó kéz


2. Dzseb, horog, hátsó kéz


3. Horog, dzseb, hátsó kéz


A drill célja, hogy az első két ütéssel rávedd ellenfeled (itt a partnered) a hátrálásra, míg a következő ütéssel/ütésekkel már találni akarunk.


Irány a terem, ahol egy hozzáértő szakember egy edző kezei között, ill. felügyelete alatt gyakorolhattok és fejlődhettek! Jó edzést!


https://youtu.be/03lJIz6N1qM?feature=oembed&wmode=opaque&rel=0&showinfo=0&modestbranding=0