Négy Nemzet Ökölvívó Torna - Küzdelmek egész hétvégén

Négy Nemzet Ökölvívó Torna! Ezen a hévégén Budapestre érkezik három nemzet "A kategóriás" ökölvívó válogatottja, hogy megmérkőzzenek hazánk legjobbjaival!

Négy Nemzet Ökölvívó Torna plakát


A Széchenyi István Négy Nemzet Ökölvívó Torna október 14-én és 15-én a Halassy Olivér Sportcsarnokban (felújított Madárfészek Ökölvívó Akadémia csarnoka) kerül megrendezésre, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány támogatásával.


A torna névadó támogatója a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, mely a torna létrehozásával és támogatásával erősíti a 2015-ben indult együttműködést a Magyar Ökölvívó Szövetség és a Széchenyi család között.


A sportág magyarországi képviselői Gróf Széchenyi István emléke előtt szeretnének tisztelegni, hiszen az ő nevéhez is köthető, hogy az ökölvívás az 1820-as évek elején hazánkban is ismert lett.


A tornán a magyar házigazdák mellett Horvátország, Szlovákia és Románia válogatottja lép ringbe majd. Mindkét versenynapon 16 órától kezdődnek a mérkőzések. Az első nap eseményeit online közvetíti a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, majd az első versenynap összefoglalóját és a döntőket vasárnap este 22:30-tól nézhetik meg az M4Sport műsorán.


Bár az indulók névsora még változhat a végső nevezések ismeretében, ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány összeállítása nyomán az alábbi csapatnak szoríthatunk majd elvileg:


52 kg Virbán Martin (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/UTE) és Szaka István (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/FTC)
56 kg Virbán Gábor (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/UTE) és Csóka Nándor (M1 Fitness Miskolc)
64 kg Kovács Richárd (NYVSC) és Serbán Henrik (Győri Gladiátor Akadémia)
69 kg Kozák László (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/VASAS SC)
75 kg Árpád Viktor (Madárfészek Ökölvívó Akadémia) és Onoriode Isaac (Szeged Box Klub)
81 kg Tallósi Péter (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/FTC)
91 kg Hámori Ádám (Fitt Box Kőszeg)
+91 kg Berki Károly (Hranek SE)


A találkozó fontos része a férfi válogatott felkészülésének és az ökölvívó szövetség életének is!


Az online közvetítésért érdemes lesz a Magyar Ökölvívó szakszövetség Youtube csatornájára ellátogatni, melyet ezen a linken találhattok.

/A Magyar Ökölvívó szakszövetség média anyagai alapján, ellenfelem.hu/