Rubens Charles – A kobra útja

Rubens Charles, azaz Cobrinha. A cukrászból lett brazil jiu-jitsu legenda. És hogy hogyan? Mi a titok? Hogy képes folyamatosan megújulni? Erre is választ kapunk hamarosan!


Rubens Charles 20 évesen találkozott először a jitsuval, akkor még a capoeira mellett. Később aztán utóbbi egyre jobban a háttérbe szorult, és kibontakozott egy új szerelem, a brazil jiu-jitsu.


Tehetsége és elszántsága ellenére ezt is háttérbe kellett szorítania, miután barátnője terhes lett, és 17 évesen gondoskodnia kellett születendő fiáról. Egy pékségben inasként kezdte keresni a betevőt, majd szorgos munkájának és kitartásának köszönhetően saját boltot tudott nyitni, ahol szintén reggeltől estig robotolt.




"Ha egy lehetőség adja magát, próbáld megragadni, mert könnyen lehet, hogy azon az ajtón csak egyszer kopogtat be."



A brazil jiu-jitsuval eközben sem hagyott fel, már barna övesként elérkezett egy komoly döntés kapujába. Feladva az üzletet és a biztos anyagi hátteret, a sportra tette fel az életét. Persze, itt sem jöttek azonnal a sikerek, de az áttörés – a kemény munka eredménye – nem maradhatott el. Onnan kezdve pedig egymás után zsebelte be a rangosabbnál rangosabb címeket.


Életének jelentős szakaszát képezi, amikor az Egyesült Államokba költözött, ahova később fia, Kennedy is követhette. Cobrinha a videóban mindezekről nagyon részletesen beszámol, felsorolva az összes nehézséget és akadályt, mellyel szembesült az évek során.


Mára, 37 évesen sem csökkent a sport iránti alázata és szenvedélye. Idén mindent megnyert eddig, ahol tatamira lépett, legutóbb épp harmadik ADCC aranyát ünnepelhette zsinórban. Elmondása szerint a siker egyik titka a kemény munkában rejlik. A rengeteg gyakorlás és a kitartás nem maradhat eredmények nélkül.


De meséljen mindezekről a legenda, Rubens Charles, a kobra!


https://youtu.be/WEtDJaGN--U