Kínában lép ringbe Vidákovics Patrik

Mozgalmasan telnek Vidákovics Patrik hetei. A thaiföldi edzőtáborból most épp Kínába utazott, hogy részt vegyen egy küzdősport gálán, a Wuhan World War Kung Fu foshani állomásán!


Pár hete adtunk hírt róla, hogy Vidákovics Patrik Thaiföldön edzőtáborozik, majd olvashattátok, hogy első muaythai mérkőzésén is túl van, amit győzelemmel zárt. Patrikról újabb híreink vannak, méghozzá az, hogy egy világbajnoki torna keretében lép kötelek közé Kínában, Foshanban, ugyancsak muaythai szabályrendszerben!


A 7.2 millió fős lakosságú Foshan azon túl, hogy egy prefektúra-szintű város, egyben a kínai kungfu fővárosa. Ráadásul a Choy Li Fut stílus bölcsője és a Hung Gar stílus ismert képviselőjének, Wong Feihung egykori otthona is! Ezúttal azonban valami új, modern érkezik a városba a WF (Wu Fight vagy Wuhan Fight) szervezet jóvoltából!


Következzenek Patrik szavai!

"A Phuket Top Team-nél való edzéseim során kaptam a lehetőséget, hogy november 24-én a Kínában megrendezett, három napos WU Fight Wuhan World War Kung Fu gála keretein belül mérkőzhetek egy helyi ellenféllel. A súlyok 5 kg-ként változnak, mi a 80 kg-ot kaptuk, ami miatt aggódnom nem kellett, a thai edzések során befogytam 76-78 kg ra.


Pár hete még úgy tudtam, hogy kickbox szabályrendszerben mérkőzünk, kiérkezésem során derült ki, hogy "muay thai" lesz.


A kínaiak igen érdekes szabályrendszert állítottak fel, valószínűleg hogy a saját erősségüket helyezzék előtérbe. Térdelni csak a testet lehet, a fejet nem. Könyökvédő lesz, és a könyököt is csak oldalirányból lehet alkalmazni.


Én a saját kick-box stílusomat fogom ráerőltetni az ellenfelemre, nem megyek be clinchbe, kívülről sok boksszal és rúgással támadok.


Úgy tudom a kínaiak erősen bekezdenek az első menetben, erre ügyelni fogok, viszont én se fogok könnyedén kezdeni....


A Phuket Top Team-nél az állóképességemet nagyon felhozták, úgy érzem ezt a 3x3 menetet sikerül majd végigdolgozni nagy intenzitással. Köszönöm a Baja BiotechUsa-nak, hogy termékeivel segítette a felkészülésemet!""


Patrik elvileg délután 2-kor meccsel, de érdemes többször ránézni a streamre, mert Kínában ez is elég érdekesen tud működni.

A közvetítést az alábbi linkek valamelyikén nézhetitek:  1, 2, 3

Ma megvolt a mérlegelés és az első találkozás az ellenféllel. Patrik amennyiben tovább jut, akkor márciusban mérkőzik a következő körben! Szurkoljunk neki itthonról is!  Hajrá!