Tóth László az IBF Interkontinentális világbajnoki címről

Tóth László az elmúlt hetek egyik legnagyobb magyar sportsikerét szállította, amikor is Dél-Afrikában bezsebelte az IBF Interkontinentális címét!


Tóth László, a Totobox versenyzője, - ahogy azt korábban már megírtuk - egy kemény és jóval nehezebb ellenfél ellen, annak hazai közönsége előtt pontozásos győzelemmel bezsebelte az IBF (International Boxing Federation, azaz a Nemzetközi Bokszszövetség) Interkontinentális címét.


Lacit ezúttal ismét megkértük, hogy meséljen nekünk az utazásról, a mérkőzésről és általánosságban véve élményeiről, meglátásairól, gondolatairól a meccs kapcsán. Következzenek hát Tóth László IBF Európa-bajnok és Interkontinentális bajnok ökölvívónk szavai!


"A várakozás és az átszállás miatt az utazás igen hosszú volt. Johannesburgból még körülbelül három és fél órát mentünk kocsival Limpopoba, mely Dél-Afrika legészakibb provinciája. Szép, jó időnk volt és sok gyönyörű dolgot is láttunk. A szállás, kaja, de még a medence víz-hőmérséklete is klassz volt😊 Az emberek kedvesek, segítőkészek.


A mérlegelésen már bukta az ellenfelem az övet, mert 5kg-mal többel mért be, másnap már 6-tal.  Ennek ellenére vállaltuk a meccset. Utólag látható, hogy milyen jól döntöttünk. Az ellenfelem kicsit kajla mozgású volt, kellemetlen. Gyakran fogott és fejelt. Nem egyszer összefejeltünk, ezért már az elején megsérültem, de próbáltam higgadt maradni, nem foglalkozni vele. Úgy gondolom, hamar kiismertem. A legjobb ellenszer a határozott bal egyenes volt. Mi úgy láttuk, többször megcsíptem, a 6. menet végén pedig azt hittem, be tudom fejezni, de sajnos nem sikerült. Nagy szíve volt és kemény feje. A meccs végén a közönség a nevemet kiabálta, ami nagyon jól esett. Végül is egyhangú pontozással az IBF Interkontinentális bajnoka lettem, aminek természetesen nagyon örülünk.


Idén júliusban IBF Európa-bajnoki címet, most meg az Interkontinentális címet szereztem meg, ráadásul a feleségem szíve alatt ott dobog egy másik is - következő gyermekünk szíve 😊 Ennél boldogabb nem is lehetnék most ebben az időszakban! 😃"


Tóth László

Az ellenfelem.hu ezúton ismételten is gratulál a szép sikerekhez, valamint az úton lévő csöppséghez :)