Pillanatképek - Takanori Gomi

Takanori Gomi a PRIDE tán második legnagyobb hazai (azaz japán) neve volt. Kazushi Sakuraba ugyan mindenkit beárnyékolt népszerűségével, Gomi mégis nemcsak otthon, de nemzetközileg ismert, elismert harcossá vált.

Az 1978-ban született Takanori Gomi, a "Fireball Kid", mielőtt a PRIDE leghosszabb győzelmi sorozatát, a zsinórban 10 meccsen veretlenséget hozta volna, baseballal kezdte a sporttal történő ismerkedést. A tanulás iránt nem sok érdeklődést mutatott és amikor a középiskolából kibukott, apja is kitagadta.


Gomi a szabadfogású birkózás és a catch wrestling felé fordult és ilyen téren is szép eredményeket könyvelhetett el. Pályája innen mondhatni egyenesen az MMA világába vezetett, hiszen 1997-ben már a Shooto Gym-ben edzett és sorra vett részt az MMA-hoz nagyon hasonló szabályrendszerű Shooto gálákon.


Első komolyabb meccse az UFC-t akkor hátrahagyó, korábbi váltósúlyú bajnok BJ Penn ellen esett, mely egyben az első olyan meccse is volt, amit az MMA egyesített szabályrendszerének előírásai alapján vívtak. Penn ugyan a harmadikban RNC-vel subolta, de itt korántsem volt még vége a történetnek.


Gomi a PRIDE felé vette útját és jött a 10 meccses győzelmi sorozat. Ennek során olyan nevek estek áldozatul ökleinek és submission képességeinek, mint Ralph Gracie, Charles "Krazy Horse" Bennett, Jens Pulver, Tatsuya Kawajiri vagy Hayato "Mach" Sakurai. Ez a legtöbb zsinórban behúzott győzelem az egykori PRIDE történelmében.


Az UFC-be viszonylag későn, pályája delén túl került, így bár volt pár szép győzelme, az eredmény nagyon vegyesre sikerült. A híres UFC ketrecben legutóbb 2017 júliusában láthatták a rajongók, amikor is a szingapúri gála utolsó felvezető-mérkőzésén, Jon Tuck ellen szállt harcba. A legutóbbi hírek szerint a Rizinhez igazolt.


Vessünk pár pillantást az MMA eddigi történetének valaha volt egyik legjobb könnyűsúlyú harcosának pályájára! Következzenek a Pillanatképek!


https://youtu.be/b-TlpuNov-Y