Ez volt az I. Régiós Sparring!

A Magyar Muaythai Országos Sportági Szakszövetség új régiói megkezdték a közös munkát! Az alábbiakban az Észak-magyarországi régió vezetője, Jászka Krisztián beszámolóját olvashatjátok, melyben a közös munkát indító I. Régiós Sparring edzésről olvashattok!


„A Magyar Muaythai Országos Sportági Szakszövetség új elnökségének gyors munkatempója és a személyembe vetett bizalma és elvárása arra ösztönzött, hogy új kinevezett régió-vezetőként tettekkel is jelezzem, hogy az Észak-magyarországi régió megkezdte a közös munkát, ami időközben minden magyarországi régióban megtörtént. Elindult egy pozitív „mocorgás”!


Az első nagyon fontos - és néha nehéz - lépésem a Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye klubvezetőinek a megkeresésese volt és egy mindenkinek megfelelő időpont kiválasztása az első közös edzéssel egybekötött találkozóra.



Ebben a térségben az enyém az egyik legfrissebb edzői papír, emiatt aggódtam kicsit, hogy elfogadják-e a személyemet a nálam tapasztaltabb edző kollégák, de pozitív értelemben vett meglepetés ért, mivel nagyon konstruktívan állt hozzám és a munkámhoz szinte minden klubvezető.


Ezúton is szeretném még egyszer megköszönni ezt nekik! Ezzel hatalmas lökést adtak a szervezendő közös munkánkhoz!


Az első régiós edzés február 17.-én jött össze. Csapatom - Fábián Kristóf és Spéth Norbert vezérletével - mindenben segítettek, a megadott napon pedig együtt vártuk az érkező klubokat miskolci edzőtermünkben. Sokáig izgultam, hogy eljönnek-e, ideérnek vajon, akik részvételüket jelezték.


Aztán - nem kis létszámmal - megérkezett a Hatvani Feri bácsi vezette első csapat, majd érkezett sorban mindenki: Nagy Ádám Egerből, Józsa Sanyi Szikszóról, Török Attila népes csapata Szolnokról, Éltető Peti Tokajból és Hajós Sándor vezetésével a túrkevei brigád.


Az edzést - kis beszélgetést követően - néhány menet páros-gyakorlat, majd több menet bunyó követte. Mindenki megtalálta a megfelelő párt - voltak fiúk, lányok, gyerekek, hobbisták, kezdők és versenyzők. Így egy közel 70 fős társaság gyűlt össze a Vita Gym edzőtermében!


Az edzést követően kis pihi és nassolás jött, majd az edzők és harcosok megbeszélése után „edzőmérkőzések” követték egymást a ringben. Volt, akinek edzője talált párt, de voltak élelmes versenyzők is, akik már maguknak szervezték az „ellenfelet”, így egy nagyon jó hangulatú sparring alakult ki, Tóth Karimo - Szakolczai Martin „főmeccsel”!


Az első találkozás tehát tökéletesre sikerült. Köszönöm a Hatvani Thaibox klubnak, a Fight Club Szolnoknak, a túrkevei TVSE-nek az Egri Thaibox SE-nek, a szikszói Oroszlánszív Küzdősport Egyesületnek és a tokaji Lion Muaythai Teamnek, hogy eljöttek és egy baráti hangulatú sparringgal kezdhettük el a közös munkát!



Terveim szerint a következő találkozóra sem kell sokat várni, hiszen egy kicsit hivatalosabb és versenykörülményeket létrehozó sparringgal folytatjuk április elején, amit „Las Vegas Régiós Sparring” néven fogunk megrendezni utánpótlás és felnőtt korosztályokban. Ez egy nyílt sparring lesz, amire tehát régión-kívülieket is várunk. Muaythai Együtt, mindenkivel!


A „Las Vegas Sparringig” pedig nagyon sokat fogtok hallani a Vita Gym harcosairól, hiszen a Városgazda Utánpótlás kupan a Bordás, Éles L, Éles K, Nagyházi, Mester alkotta csapatunk remek szereplése után több gálán érdekeltek leszünk az elkövetkező hetekben!”