Magyar bajnok lett Szmolka Nikoletta

Pécs városa adott otthont a hétvégén a birkózó U23-as szabadfogású és női Magyar bajnokságnak, ahol a hazai közönség előtt szőnyegre lépő Szmolka Nikoletta aranyérmet szerzett!

Szmolka Nikoletta a dobogón

Szmolka Nikoletta mondhatni irigylésre méltó körülmények között, hazai közönség előtt és hatalmas ováció közepette szerzett Magyar bajnoki címet birkózásban Szmolka Nikoletta! Nikinek közel sem volt egyszerű dolga, mivel a kemény mezőnyön kívül a verseny előtti napokban még némi betegséggel is meg kellett küzdenie. A friss Magyar bajnok a verseny után mesélt nekünk:


"Sajnos már pár hete betegséggel küszködök, amiből a verseny napjáig sem sikerült kikerülnöm. Ennek a súlyom és az állóképességem is kárát szenvedte. Vezetőedzőmmel, Garamvölgyi Gáborral átbeszéltük a helyzetet, és ugyan ő hitt benne hogy összejöhet a bravúr, de aggódott az egészségem miatt is. Öten mértünk be a súlyomban, kettő nagyon erős ellenféllel, ellenük azonban sikerült tussal győznöm, így U23-as bajnok lettem! 


Amint a szőnyegre léptem, hatalmas hangulat volt a csarnokban! Mint hazai versenyzőnek, rengetegen szurkoltak, támogattak, hogy minél jobban tudjak teljesíteni, és minden hátráltató tényezőt ki tudjak zárni.  Örülök, hogy rengeteg barátom - köztük volt birkózok is - kilátogattak a versenyre, ezzel is emelve a nagyszerű hangulatot. Ennek köszönhetően a szőnyegen már a betegségnek nyomát sem éreztem. Köszönöm ezt mindenkinek!


Edzőim, Garamvölgyi Gábor és Vörös Szilveszter nélkül ez az eredmény nem születhetett volna meg. Nem csak fizikálisan, de mentálisan is visznek előre, buzdítanak, hisznek bennem. Nagy elismerés a nagyszerű rendezésért és hangulatért Nagy Norbertnek, a PEAC Birkózó szakosztályunk elnökének!


És szeretném még kiemelni Kuller József nevét is, aki nélkül mindez szintén nem jöhetett volna létre. Gratulálok minden pécsi indulónak, hisz emellett a fiúk csapatban elhozták a második helyet az Újpest mögött, megelőzve a Csepel csapatát!


Szmolka Nikoletta és a csapat

Hatalmas bravúrokra voltunk ma képesek a szőnyegen ! Most megpróbálok teljesen meggyógyulni és utána visszatérek az edzőterembe újult erővel és még nagyobb motivációval!


A Dorogi NC Birkózó klub Puksa Ferenc vezetésével felajánlott egy külön díjat a legeredményesebb pécsi versenyzőnek, amit én kaptam meg."