Újra Thaiföldre indul Vidákovics Patrik

Vidákovics Patrik hamarosan ismét útra kel, és meg sem áll Thaiföldig!


Sokan olvashattatok róla, amikor legutóbb Vidákovics Patrik thaiföldi edzőtáborozásáról beszámoltunk. Patrik akkor a neves Phuket Top Team csapatánál töltött egy tartalmas időszakot, melyet egy győztes mérkőzéssel koronázott akkor meg.


Patrik most újra útnak indul, de nem engedhettük el ezúttal sem szó nélkül!

ellenfelem.hu: - Egy pontozásos győzelemmel zártad a legutóbbi keceli gálát. Keményebb volt a román, mint vártad?


Vidákovics Patrik: - Thaiföldi edzőtáborozásomat csúsztattam későbbre pár hónappal, mivel mérkőzni akartam az V. Vikker Dániel Emlékversenyen. Az idei keceli gála, az év egyik legkomolyabb versenye volt, színvonalas meccsekkel, rengeteg külföldi harcossal (szerb,román). Én egy fiatal, feltörekvő román ellenfelet kaptam, aki már a Superkombatban is sikerrel szerepelt. Az első két menetben én irányítottam, a harmadikat az ellenfelem hozta, így én nyertem pontozással. A vártnál sokkal szívósabb volt, nem adta könnyen győzelmet. Két nagyszerű edző, Vancsik Nándor és Koller István segítette az itthoni edzésmunkámat, és egyengették az életutamat önzetlenül. Bármerre is jutok karrierem során, nem fogom elfelejteni azt, amit értem tettek.


e: - Pihenésre nem marad sok időd megint. Újabb utazás előtt állsz. Mesélnél erről?

V.P.: - A thaiföldi edzőtáborozásom után egyből eldöntöttem, hogy vissza szeretnék menni a Phuket Top Team-hez, határozatlan, tehát hosszú időre, hogy az edzéseket magas szinten tudjam végezni. Április 1.-én utazok ki, szeretnék havonta-kéthavonta mérkőzni, főleg Kínában, ahol mindig nagy színvonalú kick-box gálákat rendeznek . A kint létem során sikerült jó kapcsolatokat kiépíteni. Kiemelném az UFC-ben már többször szerepelt Cody Pfistert, aki leadta az adataimat a Glory meccsszervezőjének, úgyhogy bízok benne, hogy mielőbb sikerül bekerülni.


e: - Sok helyen jártál az elmúlt években csiszolni a tudásod. Hol sikerült véleményed szerint a legtöbbet fejlődnöd?


V.P.: - Két klubot is megemlítenék. A már mindenki által ismert hollandiai Mike’s Gym-ben töltött, mindössze 2 hét nagyon sokat dobott az erőnlétemen, és a mentalitásomon is egyaránt. A mindennapos, teljes erejű sparringok – amik éles meccshez hasonlóak – a legcélravezetőbbek a meccsre való felkészüléshez. Kick-bokszban való fejlődés szempontjából szerintem a Mike’s Gym áll a legmagasabban, viszont számomra túl személytelenek az edzések. Én úgy éreztem, hogy a bunyósok nem kapnak kellő figyelmet, egy „futószalagon" mennek végig. A Phuket Top Team-nél a kezdőtől a haladóig mindenkire figyelnek egyaránt. Leamthong Leenoi, a thai edzőm, már 1 hónap után úgy foglalkozott velem, mintha évek óta ott lennék. Nemcsak a technikai és erőnléti, hanem a spirituális fejlődéssel is foglalkoztak. Ezek miatt is döntöttem a Top Team mellett.


e.: - Köszönjük, és jó utat! Járj sikerrel! 

Patrik kint töltött időszakáról és karrierjének további alakulásáról is rendszeresen beszámolunk majd holnapunkon! Kövessetek minket, hogy ne maradjatok le semmiről!