Bernardo Faria - Bjj alapok


Bernardo Faria az alábbiakban arról mesél, mire figyeljünk oda, min dolgozzunk bjj pályánk elején.




Bernardo Faria lead cover




Az Alliance csapat ötszörös bjj világbajnoka, Bernardo Faria nem csak versenyzőként, de tanárként is igen ismert és közkedvelt lett.





Technikái nem az erőre, sebességre vagy extrém hajkékonyságra építenek, így sikeresen működhetnek szinte bárkinek.





Faria szerint minden kezdőnek legalább egy évig a fundamentumon, azaz alap technikákok kéne dolgoznia - olyanokon, mint a testtartás closed guard-ban, hogyan nyissuk ki a closed guard-ot, alap átfordításokon (sweepeken) és néhány alap subon, mint a karfeszítés, háromszög vagy a side control-ból történő szabadulás.





Meglátása szerint ezek azok a dolgok, melyek hatalmas különbségeket fognak eredményezni a jitsudban a jövőben. Az alapvető technikák miértjeinek részleteire való fókuszálással a jitsu megértésének stabil, erős alapjaira teszel szert.





Ezen alapok drillezésével egy kerek, egész arzenált fejleszthetsz ki az alapok terén, melyekre építhetsz. Itt is igaz, hogy ha jók az alapok, bármit megtanulhatsz.





Végül is, a legtöbbször az alapok azok, amik döntenek. Ha csak most kezdesz a BJJ-be, jobb ha tudod: az alapok megértése és elsajátítása fogja meghatározni az egész utadat.





Ha már egy bizonyos ponton túl vagy, mondjuk kék öv körül vagy azon is túl és problémáid vannak, könnyen lehet, hogy kihagytál pár lépést és ez okoz gondokat. Lehet, hogy van, amit újra kell tanulnod.





Következzenek Bernardo Faria szavai!






https://youtu.be/KmcunkVTc_g