Thaiföldi napló #12 - Csata után


Thaiföldi napló rovatában Vidákovics Patrik többek között az elmúlt időszakról, egy muay thai meccséről mesél nekünk! Részletek lentebb!




Thaiföldi napló lead cover




Következzenek Patrik sorai! Ez a thaiföldi napló!





"Utolsó bejelentkezésem óta több mint 2 hónap telt el. Ahogy eddig, most is gyorsan elszaladt az idő. Minden nap történik valami újdonság.





Mivel nem kaptam kick-box lehetőséget, ismét elvállaltam muay-thai-t itt Phuketen. A mérkőzés december 28.-ra esett, így a Karácsonyt végig edzettük, ami egyáltalán nem volt furcsa, ugyanis a thai-ok nem ünneplik.





Első körben azt mondták, hogy a volt Top Team-es edzővel, Kiatchai-val fogok bunyózni. A mérkőzés előtti napon egy orosz ellenfelet találtak nekem, és mire a stadionba értünk egy észt származású kick-box-os srác lett, akivel küzdök.





thaiföldi napló - a Bangla stadium-meccs előtt




A 7. mérkőzés volt a mienk. Érdekes összecsapás volt, ugyanis mind a ketten kick-box alapokkal rendelkezünk, azt gondoltam, hogy végig ütés és rúgás technikákról fog ez a meccs szólni.





Az ellenfelemnek valószínűleg azt a tanácsot adták, hogy clinch-be fogjon, ne hagyja a kick-box technikáimat érvényesülni. Ez azt eredményezte, hogy végig kapaszkodtuk az 5 menetet. Főleg a könyök technikákat alkalmaztuk.





Az első pár menet eléggé kiegyenlített volt, de a 3. menet utáni szünetben a főedzőm pofonjaitól és leszidásától kezdve felszívtam magam és átvettem az irányítást.





A 4. menetben egy fejelést követően szétnyílt a szemöldököm fölött, de a vér nem nagyon érdekelt, nyerni akartam. Több testrúgás is betalált, így egyhangú pontozással megnyertem a mérkőzést.





thaiföldi napló - győzelem!




Nagyon fárasztó mérkőzés volt, mivel nem tudtam a saját bunyómat csinálni. Viszont egy visszajelzés volt számomra, hogy lesz keresnivalóm a muay-thai-ban is.





Ezzel a mérkőzéssel egy jó évet zártunk, 7 mérkőzésből, 6-ot nyertem, 4-et K.O.-val. A mérkőzéseim között volt Kunlun, WLF, kick-box, és muay-thai egyaránt.





Novembertől kezdve folyamatosan jöttek ki magyarok, több nagyon kedves emberrel is megismerkedtünk, és barátságok is szövődtek.





Ami még külön boldogság volt számunkra, hogy Vancsik Sensei-ünk is kijött párjával, hozva magával a Bács-Team „szellemét”. Nagy örömmel mutattuk be nekik Phuket látványosságait.





Ádám bevállalt Phuketen egy muay-thai mérkőzést, amit sikeresen hozott is, egy második menetes K.O.-val.





thaiföldi napló - Vancsik Nándor sensei-vel




Az elkövetkezendő hónapokban nagy változások lesznek, de ezt majd a későbbiek folyamán írom meg.





Köszönöm mindazoknak a személyeknek, és szervezeteknek, akik segítségükkel hozzájárultak a karrieremhez 2018-ban:





Földi Család (Földi Krisztián), Bács-Team (Vancsik Nándor), Disol Kft. (Rogács Péter), Kiss Család (Kiss László), Kreska-Agro Kft. (Kapitány Kristóf), Érsekcsanád Község (Felső Róbert), Vadászlaki Zsolt, Turáni Festés (Turáni Zoltán)"