A Nagy Sportágválasztón jártunk II.

sportagvalaszto728x90

Portálunk a második napot a kimaradt dolgok pótlásával kezdte. Sort kerítettünk a Taekwondo sátrak bemutatóira, programjaira, látogatást tettünk a ReGym sátránál, ahol az utánpótlást jelentő fiatalság már javában gyakorolta az alapokat szakértő oktatók segítségével. Természetesen nem volt ez másképp a kickbox sátornál sem, ahol - nagy örömünkre - szintén képviselték magukat a legkisebbek is.


Érkezésünk után nem sokkal gyűlni kezdett a tömeg és úgy tűnt egyszerre értek oda sokan, nagy hirtelenjében. Nehéz elhinni, pedig igaz - 2007 augusztusában, az első sportágválasztóra még csak 300 látogató érkezett. Tavaly már több mint 16 ezren voltak kíváncsiak 100 sportágra és valószínűleg ez a szám idén még magasabb lesz. De négy éve már vidéken is rendeznek rendszeresen és nagy sikerrel sportágválasztókat.


sportagvalaszto
A tömeg megoszlásában tapasztalható kezdeti egyenlőtlenségek - melyek talán bizonyos sportágak és mozgásformák médiában kapott népszerűségének tudhatóak be - idővel kiegyenlítődtek és még a délelőtt folyamán egy általánosabb eloszlás volt tapasztalható a sátrak és programjaik körül. Szemmel láthatóan a szervezők idén is elérték céljukat, hiszen azon túl, hogy a rendezvény most is tömegeket mozgatott meg, kijelenthetjük, hogy a nap valóban a fiatalokról, gyerekekről és a legkisebbekről szólt.


Szerencsére az időjárás sem húzta keresztül a számításokat és bár erősen felhős, szürke maradt az ég a rendezvényen töltött órák alatt, kellemes, majdnem, hogy nyárias hőmérséklethez lehetett szerencséje a kilátogatóknak. Délutánra aztán még a nap is kisütött és kifejezetten meleg időjárás invitálta barátságosan a kicsiket és nagyokat.


A központi nagy színpad programjai a mai napon inkább általánosabb témákkal foglalkoztak, melyben több sportág képviselői is felszólaltak. A Tai Chi bemutatón és a Kozák Danutával való beszélgetésen túl még a rajongóknak is teret biztosítottak.


Ahogy azt a tegnapi, első napról szóló cikkünkben jeleztük, a mai programok valóban inkább a családokra és az ő igényeikre, időbeosztásukra lettek testre szabva, ők pedig érkeztek is szép számban. Néhány sátornál rövid időn belül annyian voltak, mintha az Ali baba és a negyven rabló egy jelenete elevenedett volna meg.


A rendezők elmondása szerint a közélet egyre több rétegeiből állnak mögéjük és sorakoznak fel a Nagy Sportágválasztó ügye mellett (többek között Simicskó István sportért felelős államtitkár is, aki személyesen köszöntötte az idén 15. alkalommal sorra kerülő rendezvény résztvevőit). Ezen jelekből, valamint a helyszínen látottakból és tapasztaltakból ítélve egyértelműen látszik, hogy a rendezvény a folyamatos növekedés pályáján van, így nem csak, hogy léte és jövője biztosított, de nem elképzelhetetlen, hogy a nem is olyan távoli jövőben még a mostani helyszínt is kinövi majd.


Úgy legyen!


[gallery type="slideshow" columns="4" link="file" ids="1337,1338,1339,1340,1341,1342,1343,1344,1345,1346,1347,1348,1349"]