Bemutatkozik a Vadászi Team Sportegyesület

Kisebb kihagyás után újabb klubbot köszönthetünk az ellenfelem.hu oldalon, a Vadászi Róbert nevét viselő Vadászi Team Sportegyesülettel bővült a minket választó klubok egyre bővülő névsora.  


vadasziteam


Az egyesület és történetét maga a névadó és alapító Vadászi Róbert mutatja be:


11 éves koromban kezdtem a küzdősportokat karate (Kyokushinkai) szakágban, majd 16 évesen a Muay Thai-ra váltottam. Az első versenyen 2002-ben az országos bajnokságon aranyérmes lettem. A klub, ahol edzettem szüneteltette a tevékenységét, ekkor kis kitérő erejéig áttértem a kickbox területére. Párhuzamosan az ökölvívásban is tapasztalatokat szereztem (4-5 év). Volt lehetőségem a kelet-magyarországi régió legjobb sportolóival és trénereivel edzenem: boksz, thai box.




Ahogy fejlődtem, folyamatosan érlelődött bennem az, hogy a Muay Thai lesz az igazi út.



2007-ben elutaztam Hollandiába, és az ottani legendás Chakuriki Gym csapattal edzettem. Olyan edzőtársaim voltak, mint Hesdy Gerges, Anderson Silva és Amir Zeyada. Miután hazajöttem elindítottam saját edzéseimet, alapul véve a Hollandiában szerzett tapasztalatokat, valamint átvéve az ottani edzésmódszereket.


Az motivált, hogy az itthoni oktatási kultúra merőben másként működik, ami számomra nem volt elfogadható. A hollandiai edzéskultúra nem csak fizikális, hanem mentális felkészültséget is ad, melyeket hasonlóan - a fizikai felkészültséghez - komolyan véve treníroznak.


2009-ben újra Hollandiában, a Chakuriki Gym edzőteremben gyűjtöttem tovább a tapasztalatokat, ugyanis fontosnak tartottam személyesen meggyőződni a fejlődésekről edzői és versenyzői oldalról is. Az ottani eredményességet igazolja, hogy a 2 évvel ezelőtt edzőtársként megismert versenyzők már mindannyian világbajnoki címmel vagy más komoly eredményekkel rendelkeztek. Legutóbb 2012-ben voltam tapasztalatszerzői úton Hollandiában, akkor a Mike's Gym vendégségében. Hasonlóan a Chakuriki Gym-hez itt is a professzionalizmus a jellemző. A Mike's Gym az egyik legjobban menedzselt edzőterem, ahol a legtöbb profi híres versenyző egy helyen található. Például Murthel Groenhart.


Összegezve, számomra a legnagyobb hatást ezek a hollandiai tapasztalatszerzések jelentették. Az sporthoz és a munkához való viszonyuk kimagasló és vérprofi. Az a tömény energia, ahogyan fókuszálnak a feladatokra, megmutatkozik az edzések dinamikájában és erejében, a mentális felkészültségükben, és nem utolsó sorban az eredményekben. Igazán láthattam és érezhettem a saját bőrömön, mit jelent úgy csinálni valamit, ahogyan az igazán sikeres emberek teszik.


Magyarországon Nyíregyházán dolgozom, itt található a Vadászi Team Sportegyesület. Sportolóink szinte minden korosztályból vannak, igyekszünk őket folyamatosan versenyeztetni, ami tapasztalataim szerint igencsak nagy kihívás.


Eredményeink gyerek korosztályban már vannak, Muay Thai magyar bajnokságon 2 szerzett ezüstérem. Fiatal klubként törekszünk a folyamatos fejlődésre, és új tehetségek kinevelésére a hollandiai tapasztalatokra támaszkodva. Edzéseinket rendszeresen tartjuk, tervezett programok alapján. Van lehetőség egyesületi, és magán szinten is edzeni, akár profi versenyzőről, akár hobbistáról legyen szó.


Terveink között szerepel például: holland klubokkal való együttműködés, nemzetközi versenyeken való részvétel, edzőtáborok és szemináriumok neves sportolókkal (pl. Balog Vilmos bokszoló, Kunkli Tivadar Thai Box legenda), versenyek szervezése házi és országos szinten.


Szeretnéd te is ilyen, már bizonyított nevek mellett tudni csapatod? Várjuk jelentkezéseitek ITT vagy a Facebookon.