Heti összefoglaló

Az elmúlt héten már érezhető volt az Ünnepek közeledte, és hogy már több helyen lecsengett az év szakmai és sport szempontból, és lassan már azok is karácsonyi hangulatba kerülnek, akik a kereskedelmi rádiók nyomulása ellenére nem hallgatják már november közepétől a Wham-től a Last Christmas-t.


Nálunk azért még volt így is miről írni, lássuk a hét eseményeit egymás után. X-faktor helyett: küzdősportok!


IMG_0866

A hetet egy interjúval indítottuk hétfőn, a Harcosok Klubja 15 főmérkőzésének egyik szereplőjével, aki nem más volt mint Laszák Zoltán. Zoli a HK 15 előtt egy héttel még egy WKU címmeccset bevállalt Münchenben. Erről, az idei évről és természetesen a Szalontai Gergő elleni - akkor még soron következő - meccsről is kérdeztük.


Kedden szintén maradva az állóharcnál, a ReGym két kiválóságáról írtunk. Balajti Bianka és Habash Antoine az idei, mozgalmas évük után jövőre sem számíthat kevesebb akcióra, hiszen 2015 február 7-én ismét szorítóba lépnek.


gbc8



Szerdán ismét egy interjúval jelentkeztünk este, melyben Kovács István olimpiai bajnokunkkal beszélgettünk. Kokó bővebben kifejtette véleményét a magyar ökölvívás jelenlegi helyzetéről, emellett mesélt újabb szenvedélyéről, a futásról is.


koko001ff


Csütörtökön a hétvége egyik, magyar vonatkozásból fontos eseményéről olvashattatok beharangozót, ahol is arról írtunk, hogy Bakacs Dezső és Jani István óriási lehetőség előtt állva szerepelnek majd szombaton az FFC Future nevő sorozat horvátországi döntőjében.

 

A pécsi Bakacs Dezső sajnos a délutáni elődöntők során pontozásos vereséget szenvedett, így nem jutott tovább. A szegediek nehézsúlyú ásza, Jani István azonban egy gyors TKO-val biztosította helyét az esti döntőkben, melyben aztán ugyancsak meggyőző teljesítménnyel hozta a győzelmet, elnyerve az FFC szervezet profi szerződését, 2+1 mérkőzésre.


10294273_10152825183125867_2590102003101015222_n


Pénteken aztán, a munkanapok zárásaként egy szakmai cikkel jelentkeztünk - a híres nehézsúlyú bajnok, Mike Tyson lábmunkáját és védelmi manővereit elemeztük.

 

Elérve a hétvégét, amellett, hogy készültünk a Harcosok Klubja gálájára, Jani Istvánért és Bakacs Dezsőért szorítottunk, és vártuk az információkat Horvátországból. Mint már írtuk, Bakacs pontozásos vereséget szenvedett az első mérkőzésen, így nem jutott be a döntőbe. Majd következett Jani István "Káposzta" küzdelme, illetve aztán küzdelmei, de erről meséljen ő maga:



10857974_316035645274055_6565468171716007023_n



"Örültem a sorsolásnak, a papíron gyengébbnek hitt bosnyák Ferizovic-csel kezdtem az elődöntőben. Mondanom sem kell, hogy az utolsó sparringon elütöttem a kezem, így kisebb fájdalmakkal vártam a mérkőzést, de aztán ez már bent a ringben nem zavart. Nem volt szimpatikus az ellenfél. A szokásos meccs előtti pacsira nem nyújtotta a kezét. Ennek megfelelően be is kezdtünk azonnal az elején. Nekem esett, próbált valamilyen fojtást bevinni, sikertelenül. Ennek következtében a földön kötöttünk ki, ahol előnyös pozícióba kerülve sok tiszta találatom után a bíró beszüntette a mérkőzést. Jöhetett a döntő, ahol Janjic várt. Ez valamivel tovább húzódott. Közel 3 percig tartott. Itt sem volt idő "tapogatózni", egy clinchből kiszabadulva a földön kötött ki, ahol próbáltam taposni és ütéseket bevinni, közben behúzta a lábam. Ezzel elvoltunk egy darabig, és miután kiszabadultam jobb pozícióban tudtam kerülni, megkezdtem a "gépelést". A sokadik tiszta találat után a mérkőzésvezető itt is leállította a meccset. A bíráskodás korrektsége az egész estére jellemező volt, amit nagyon szimpatikusnak találtam. A jövő elején megyünk ki tárgyalni a folytatásról. 2+1 mérkőzéses szerződést kapok majd."


A szombat másik fő eseményéről, a Harcosok Klubja gálájáról egy bővebb összefoglalóval jelentkezünk majd holnap este.

 


Kövessetek minket a következő héten is!


ellenfelem.hu - A harcos közösség