Interjú Laszák Zoltánnal a Harcosok Klubja előtt

laszak-kick-lands-2-ellenfelem
Az ellenfelem.hu interjúja a K1 Magyar bajnok, Vb és Eb bronzérmes, a legutóbbi bilbaói Eb-n ezüstöt szerző Laszák Zoltánnal. Zoli hamarosan, a Harcosok Klubja versenysorozat keretein belül, december 20-án Szalontai Gergő ellen lép majd a szorítóba, pár napja pedig WKU VB címmeccset vívott Simos Poskotin ellen a müncheni Steko's Fight Night gálán.


e: - Mozgalmas év volt és még nincs vége. Mik az eddigi legemlékezetesebb pillanatok számodra 2014-ből?


Laszák Zoltán: - Igazából most az év végére sűrűsödött be a program, de az EB természetesen például nagyon nagy élmény volt. Nagyon jó formában sikerült küzdenem, jók voltak már az előjelek is. Ahogy mindig, erre is nagyon élveztem a felkészülést és tényleg úgy éreztem, hogy bomba formában tudtam kimenni.


e: - Nem zavart, hogy bár jelöltek az Év sportolója és Edzője díjátadó kapcsán, végül díjat nem nyertél?


LZ: - Nem, ez igazából több okból sem zavart. Én elvégzem a dolgomat és elsősorban a munkámmal kapcsolatos elismerésekre várok - arra, hogy győzzek egy mérkőzésen vagy megnyerjek egy versenyt. De már az is nagy elismerés és jól esett, hogy gondoltak rám és felmerült a nevem. De a szavazás jellege miatt sem zavar, hogy így alakult, hiszen a szakmán kívüliek is szavazhattak és ez nagyban változtat az eredményeken is. Edzőm, Gnyálin István viszont Pest megyében az év edzője lett.


e: - Pár napja a STEKO'S FIGHT NIGHT gálán a WKU övéért mérkőztél Simos Poskotin ellen. Mesélj kicsit a meccsről. Nem volt gond, hogy ennyire az utolsó pillanatban kellett beugranod?


LZ: - Ez mérkőzés igazából a fentebbiek után egy ilyen ajándék volt úgymond. Egyszer csak hívtak, hogy gyakorlatilag két nap múlva szükségük lenne rám én pedig természetesen igent mondtam. Edzésben vagyok amúgy is, egész évben, ez az életem és úgy gondolom, hogy egy ilyen lehetőséget nem szabad visszautasítani. Amolyan öröm-bunyó volt ez nekem. Nem jelentett gondot a hirtelen beugrás.


[gallery type="slideshow" link="none" ids="3189,3188,3186"]

e: - Nem tartottál tőle, hogy egy esetleges sérüléssel a közelgő meccsed is veszélybe kerül?


LZ: - Megmondom őszintén, hogy ilyen dolgokra nem szeretek és ezért nem is nagyon szoktam gondolni.


e: - A Harcosok Klubja gálára való felkészüléssel hogy haladsz? Szemmel láthatóan jó formában vagy.


LZ: - Abszolút. Ahogy mondtam, egész évben edzésben vagyok, a forma adott. Gergőt nagyon jó ellenfélnek tartom, várom a küzdelmet és úgy gondolom, hogy számomra ez egy ideális zárása lesz az évnek.


e: - Jó pár meccsen túl vagy már idén. Mi tartja benned a tüzet így év vége felé, mi motivál leginkább?


LZ: - Alapvetően az, hogy nagyon szeretem és élvezem az egészet. Akkor is így volt, amikor nem voltak ilyen eredmények és akkor is így érzem, mikor másoknak esetleg elég vagy sok volna. Én ezt nem érzem, mert szeretem csinálni. Ez tölt fel, itt kapcsolódok ki.


e: - Tudsz valamit már a jövő évedről? Hogy alakul majd az év eleje például?


LZ: - Lesz egy alapozás, aztán január vége felé, február elején lesz egy verseny már, majd február második felében a Szlovák Open, ahol már évek óta szoktam indulni K-1 kategóriában.


e: - Mit üzensz a rajongóknak, érdeklődőknek és azoknak, akik még bizonytalankodnak a HK gála kapcsán?


LZ: - Szerintem mindenképpen jöjjenek el. A küzdősportok iránt érdeklődőknek ez is egyfajta ünneplése lehet az évnek, az év végének. Gergő egy nagyon jó harcos, ismerem régóta és azt tudom mondani, hogy a nézők egy nagyon parázs mérkőzésre számíthatnak majd közöttünk. Látványos és nagy csata lesz a miénk.