Kovács Zoltán londoni küzdelme


November 29-én a Tyson Fury vs Dereck Chisora nevével fémjelzett londoni gálán lépett szorítóba a WBO szervezet Európa-bajnoki címéért az oldalon már korábban bemutatott Kovács Zoltán, a nagy-pehelysúly 22 éves Magyar bajnoka az angol Mitchell Smith (9-0-0) ellen.


Zoli egy 10 menetes kemény küzdelemben maradt alul végül a pontozólapokon 97-92, 97-92 és 100-89 arányban, mely utóbbit nagyon erős túlzásnak lát jelen sorok írója a meccs megtekintése után. A lentebbi videóban olvasóink is meggyőződhetnek róla, hogy Zoli bizony okozott pár igen nehéz pillanatot a hazai kedvencnek és három menetet vitt is.


A második menetben úgy tűnt - és valószínűleg a pontozók is úgy értékelték -, hogy Smith leküldte Zolit, pedig a visszajátszásból látható, hogy Zoli inkább egyensúlyát vesztette, mikor az ütés érte és emiatt úgy tűnt, hogy attól ment le.


Következzenek Zoli gondolatai:


"Először is szeretném megköszönni azoknak akik bízták bennem és hitték hogy képes leszek győzni nagyon jól esett/esik. Ez a meccs volt életem eddigi legnagyobb lehetősége. Sajnos nem sikerült, de az, hogy nem egészen 2 év alatt idáig el tudott juttatni Nagy Lajos edzőm és menedzserem, az nagyon nagy dolog, bár természetesen hiányérzetem van úgymond a meccsel kapcsolatban, mert nem mutattam jó formát, pedig - egy hetes ágyba kényszerítő betegségtől eltekintve - nagyon jól sikerült a felkészülésem.


Már az első percektől kezdve éreztem, hogy nem megy a bunyó - lassúnak és tompának éreztem magam, nem pattantak úgy az ütéseim, ami nagyon zavart és elbizonytalanított. Folyamatosan próbáltam rajta változtatni, de nem sikerült. Nagyon nem is akarok rajta rágódni utólag. Úgy gondolom, szégyent nem vallottam, de nem is a tisztes helytállásért utaztam ki Lajossal és Markkal, hanem győzni mentünk. De fiatal vagyok még, Lajos remek edző és sokat fogok még a keze alatt fejlődni és egész biztosan lesznek még nagy meccseink.


Összességében nagyon szomorú voltam, de hamar elengedtem a bánatot, mert az önmarcangolás nem vezet sehova. A hibákkal tisztában voltam, nem tudok mit mondani, hozzátenni igazán. Nem az én napom volt. Az angol srác jobb volt ezen az estén. Bár ez valószínűleg már-már megoldhatatlan, de szívesen bokszolnék vele újra. Úgy érzem meg tudnám változtatni a végeredményt. Ennél csak jobban tudok bokszolni.


Soha nem.gondoltam volna, mikor elkezdtem járni évekkel ezelőtt edzésre, hogy egyszer idáig jutok és ekkora gálán, ilyen nevek mellett bokszolhatok. Óriási élmény volt ez és még messze a karrierem csúcsa!"


Nézzétek meg a meccset és döntsétek el magatok!


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=jiso_y8nG4A&rel=0&hd=1]