Magyarok a koszovói kickbox, K-1 gálán

Nemrégiben több hazai csapat, sportoló is meghívást kapott egy barátságos Magyarország-Koszovó Kick-box/K-1 gálára, melyet Gjakove városában, a helyi sportcsarnokban rendeztek.

Következzen a Cutler Fight Team beszámolója:


November 28-án reggel hat órakor indult csapatunk, Hutai László vezetőedző kíséretével. 935km megtétele után, este 19:30-kor érkeztünk meg. A csapatunkból Szőke László 60kg-ban, Fényes Zsolt 70kg-ban, Végi Csaba pedig 84kg-ban kapott lehetőséget a bizonyításra. Szőke László ellenfele a 8kg-val nehezebb, nagyon rutinos, kőkemény Daran Menxhigi volt. Lacika nagyon szépen helyt állt. Jól dolgozott, de az erő és a plusz 8kg kijött a menetekben és a bírók végül az ellenfelet látták jobbnak.





Fényes Zsolt a rutinos és igen agresszív Getoar Nikgl-vel találkozott, de Zsoltit mentálisan vagy fizikálisan megtörni egyszerűen lehetetlen feladat volt, így egyértelmű pontozásos győzelmet aratott. A szerb közönség állva tapsolt!

Végi Csaba ellenfele Flakron Gashi volt és talán neki volt a legnehezebb. De nem a meccs miatt. Az első menet úgymond forma forma volt, de egy nagyon kemény küzdelem alakult ki. A második menet Csabié volt, viszont egy hihetetlen sérülést szedett be - felszakadt a lábujja és a talpa 3-4 cm-re. A sérülés annyira vérzett, hogy nem tudták elállítani, így sajnos varrni kellett. Drámai volt a helyzet, hiszen gondoljunk bele, hogy milyen az, mikor már érzed, hogy tiéd a meccs, az adrenalin is pörget és a bírónak is mondod, hogy csináljuk, folytatni akarom, de helyette azt mondják, hogy "bocs harcos, vége, nem engedem tovább a küzdelmet".

Magyarországot képviselte még a pécsi Garuda Fight Thai-Box Team-től Hárshegyi Roland, 63kg-ban és az est főmérkőzését vívó Bakacs Dezső 75kg-ban, a WKU szervezet világbajnoki övéért. Őket edzőjük, Horváth László "Füles" kísérte. Roland sajnos TKO vereséget szenvedett, Dezső pedig egy sokak által igen csak erősen vitatható pontozásos vereséget szenvedett.

Koszovóban egyébként nagyon kedvesek és segítőkészek voltak velünk. Színvonalas volt a gála és jó a szervezés. Nagyon jól éreztük magunkat.

Köszönjük a Cutler Fight Teamnek/"Bambusz" Tibinek a beszámolót!

[gallery type="slideshow" link="none" ids="3005,3006,3007,3009,3010"]