Fedor Emelianenko - pillanatképek

Fedor Emelianenko



Fedor Emelianenko, teljes nevén Fedor Vladimirovich Emelianenko, akit az MMA, ill. a küzdősportok világa nemes egyszerűséggel csak Fedorként ismert meg, sokak által mind a mai napig a legjobb és legnagyobb hatású MMA harcosnak tartott ember.

Fedor Emelianenko volt az első, aki mindenhol veszélyes volt - állva, a földön, leviteleknél, a hátáról és még sorolhatnánk. Ground and Poundjának kegyetlensége a mai napig legendás. Olyan dolgokat csinált technikailag, olyan Fight IQ-val harcolt, ami manapság sem nevezhető gyakorinak.

A többszörös Combat Sambo nehézsúlyú világbajnok (2002, 2005, 2007), Orosz nemzeti judo bajnokság harmadik helyezett (1998, 1999) Emelianenko a mára legendássá vált PRIDE FC japán promóció nehézsúlyú trónján 2003-2007-ig ült. Számtalan rekordot állított fel, majd' 10 évig veretlen maradt, legyőzött négy egykori UFC bajnokot, egy Pride FC bajnokot, három K-1 bajnokot (köztük CroCop-ot) és olimpiai érmes harcosokat is. Emelianenko sokak szerint (köztük Mike Tyson és Chuck Norris szerint is pl) a valaha élt legjobb nehézsúlyú MMA harcos.


Nem egy szakmabeli mondta már, hogy Fedor Emelianenko hatása az MMA-ra, a hagyatéka olyan, mint Alié a bokszban vagy Pele hatása a fociban.


https://youtu.be/W1uw5bz9w3E