Manny Pacquiao - pillanatképek

Manny Pacquiao


Mit szeretnél elérni az ökölvívással? - hangzik a kérdés a rövid, ám annál hangulatosabb, szinte dokumentarista igénnyel készült videó elején. Manny Pacquiao válasza pedig, ahogy a karrierje is, nem a szokásosnak mondható, amit úgymond várni lehetne. Nem sikert, pénzt akart az ekkor még igen fiatal harcos, hanem arra vágyott, hogy egyesítse nemzetét, boldoggá tegye és jóval később, a Mayweather meccs előtt is úgy nyilatkozott, hogy bár Isten tehetséggel áldotta meg, nagy a felelőssége is, hiszen segítenie kell az embereknek.


Pacquiao pedig pontosan ezt teszi - gyakran adakozik jótékony célokra, ám teszi ezt minden hírverést és felhajtást kerülve. A legutóbbi, Mayweather elleni meccsén keresett összeg felét is felajánlotta már különböző helyekre, hogy segíteni tudjon a rászorulókon. Pacquiao nem felejtette el az utcákat, melyekről ő maga is jött.


Természetesen Freddie Roach is feltűnik, akiről Manny már nem egyszer elmondta, hogy több ő, mint az edzője - tanácsadó, barát ő. Amikor Freddie-ről van szó, az olyan, mintha a saját szüleiről lenne szó. Pacquiao története egy nem akármilyen történet - a hit, kitartás, akarat története, méghozzá egy olyan emberről, aki a sikerek közepette, azok csúcsán is ember tudott maradni.


https://www.youtube.com/watch?v=uL--D_tmiC4&rel=0