Technikák - A térd megerősítése

technikak-2-terd-megerositese


Folytatjuk a "Technikák" rovatunk írásait, mely elsősorban a Ti beküldött ötleteitekből és tanácsaitokból áll össze. Fekete Dani írásával indultunk, melyben egy az erőnlét fejlesztésére alkalmas gyakorlatsort láthattunk, a most következő részben pedig a térd megerősítésére kaptok hasznos tanácsot Nagy Tamás jóvoltából.


A térd problémáival már többször foglalkoztunk. Olvashattatok már nálunk az elülső keresztszalag-szakadásról és annak rehabilitációjáról is.


Nagy Tamás, fekete öves bjj instruktor és rehabilitációs szakember segítségével most egy olyan gyakorlatot ismerhettek meg, amivel könnyen formába hozhatjátok sérült, elgyengült térdeteket, de a láb megerősítésére is kiválóan alkalmas lehet! Jöjjenek tehát Tamás tanácsai a gyakorlattal kapcsolatban.


Térdműtéted után vagy valami miatt újra kell lábizmaidat ébreszteni!? Vagy csak gyenge a lábad és a farizmod nem működik úgy, ahogy kéne?


Próbáld meg az egylábas guggolást padon, ami szerintem a legjobb kezdeti gyakorlat.


Figyelj a fájdalomra! Ha túl gyenge vagy, ülj le két lábbal és állj fel egy lábbal. De ha nem sikerül az egylábas felállás, akkor kapaszkodj bele valamibe (mondjuk egy TRX-be), és kevés kézi erő  segítségével húzd fel magad (nagyon minimális kézi segítség mellett). Ha nagy fájdalmat érzel felálláskor, akkor próbálj meg lassan, egy lábbal leülni (a lehető leglassabban), és két lábbal felállni. Egy kis fájdalom jelentkezhet ilyenkor.


[gallery type="slideshow" link="none" ids="6824,6825"]

Nagy Tamás


FONTOS! Sérülés vagy fájdalom esetén mindenképpen kérjétek ki szakember tanácsát a gyakorlatok elvégzése előtt.