Benedek Zsolt bizonyítana a Főnix Csarnokban

Közeleg a debreceni Venum Victory World Series világbajnoki selejtező időpontja! Egy hét múlva ilyenkor már javában zajlanak majd a küzdelmek a Főnix Csarnokban! Mai cikkünkben az egyik négyes torna résztvevőjének, Benedek Zsoltnak tettünk fel néhány kérdést az augusztus 22-i gálával kapcsolatban.


Benedek_Zsolt_Angel_Cardos-1024x682


Zsolt májusban történelmet írt a magyar küzdősportban, miután első magyarként vett részt a mára már rangos sorozatnak mondható SuperKombat gáláján, ahol pontozással verte a hazaiak kedvencét, Bogdan Nastase-t. Zsoltot az azóta eltelt időszakról, és a debreceni gáláról kérdeztük.


„Nastase legyőzése óta főként a tanulmányaimra és munkámra összpontosítottam. Felkészülésemet a debreceni selejtezőre július elején kezdtem meg. A hátam mögött van egy négy hetes kemény edzőtábor, melyet itt Békéscsabán csináltunk végig. Most már az utolsó fázisában vagyok a betervezett időszaknak, és várom a gálát.


Ellenfeleimnek nem néztem utána, szándékosan, mondhatni babonából, és inkább a saját teljesítményemre összpontosítok. Edzőtársaimtól szoktam néha egy-egy dolgot hallani róluk, azt tudom, hogy egy nagyon erős és rutinos marokkóival kezdek majd, és persze, ha tovább jutok, akkor még akár Balogh Norbival is összekerülhetek az este folyamán, de előtte még a marokkóit kell megoldanom.”


A romániai gálán Zsolti erőnléte nem volt az igazi látszólag, amit utólag nekünk is megerősített, erre azonban a mostani felkészülés során nagyobb hangsúlyt fektettek, és vélhetően a legjobb formában lévő Benedek Zsoltot láthatjuk majd a marokkói Mustapha Haida ellen ringbe lépni. Balogh Norbi szintén ebben a súlycsoportban (-72,5) a francia Abdallah Mabel-lel kezd majd egy hét múlva.


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=_Tvxy6_v4EY&w=560&h=315]


Mi azért kicsit eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen hangulat lenne egy Benedek Zsolt vs Balogh Norbert házi döntőben a debreceni közönség előtt... Hazai közönség előtt, egy nívós gálán, két magyar a döntőben a párizsi nagy döntőért harcol? Kell ennél több a magyar küzdősport kedvelőinek?! Ha látni szeretnéd, és szurkolni a magyar harcosoknak, akkor nincs más dolgod, mint ott lenni a Főnix Csarnokban augusztus 22-én!


Jegyek kaphatóak 1990, 2990, 4990 Ft-os árakon a Tourinform debreceni irodájában, a Kölcsey Központban és a Fórum bevásárló központ Coffeeshop kávézójában. További info: www.k-1.hu