Goju-Ryu tábor és dan vizsgák Sri Lankán

goju-ryu-sri-lanka-harsanyi-laszlo


Az alábbiakban Harsányi László beszámolóját olvashatjátok a hat évvel ezelőtt, 50-60 fővel csatlakozó Sri Lanka-i Goju-Ryu csapatról, mely napjainkra egy 500 fős komoly szervezetté és Sri Lanka legeredményesebb csapatává nőtte ki magát.


Ez a nyár is tartalmasan, mozgalmasan telt a karatékáink és a számomra is. Gyerek tábort szerveztünk, utána egy katonai és rendészeti előkészítő tábort, majd azt követte a 2015. augusztus elsején véget ért nemzetközi táborunk; Hanshi Kuba Yoshio 10. danos tanárunk ezután hazautazott Okinawára.


Nem sok időm maradt a pihenésre, mert 2015.08.06–án útra keltem Sri – Lankára (Ceylon), hogy egy sikeres edzőtábort vezessek az ottani karatékáink számára. A hosszú és fárasztó repülés után pihenés és városnézés következett, majd a következő napon indultak az edzések.


Az edzések 3 csoportban folytak az első csoportot alkották a fehér és a színes öves gyerekek, a második csoportot a színes és a barna öves gyerekek, a 3. csoportot a fekete övesek alkották. Az edzések egész nap zajlottak szünetek beiktatásával.


Jó volt látni azt a szorgalmat, fegyelmet és tanulni akarást, amit ezek a gyerekek mutattak. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki zokszó nélkül csinálta az edzéseket, hajtott, igyekezett minél többet elsajátítani a tananyagból. Ami még nagyon meglepett annak ellenére, hogy már többször átéltem az, hogy az edzések végén mindenki odajött hozzám és megköszönte a tanítást.


A szülők, a tanárok, és az iskolák vezetői is nagyon összetartóak és segítőkészek voltak. A tábort egy hosszú és fárasztó dan vizsga zárta, ahol sokan sikeresen teljesítették a vizsgakövetelményeket.


Hat évvel ezelőtt csatlakoztak hozzánk 50 - 60 fővel, napjainkra egy 500 fős komoly szervezetté váltak, öt év alatt Sri – Lanka legeredményesebb csapatává nőtték ki magukat. Az edzések mellett a kulturális programokra is szántak időt, a városok látogatása, az őszi főváros meglátogatása és a tengerpart is szerepelt a programunkban.


Mivel évente járok hozzájuk tanítani így évről – évre látom a sportszakmai és dinamikus gazdasági fejlődésüket is. Egy szépen fejlődő, barátságos, gyönyörű trópusi ország, érintetlen természeti szépségekkel, tengerpartokkal.