Legendás meccsek - Minotauro vs Bob Sapp

nogueira


A PRIDE, de talán az MMA történetének egyik legelképesztőbb meccsét láthatták azok, akik a 2002-es PRIDE Shockwave gálán az addigra MMA körökben már igen jól ismert bjj mester, MMA harcos ikerpár egyik tagjának, Antônio Rodrigo "Minotauro" Nogueira és az egykori NFL játékos óriás, "A bestia", Bob Sapp küzdelmét megnézték.


A brazil Nogueira néhány botlástól eltekintve komoly győzelmekkel menetelt előre. Áldozatai közé olyan, később szintén komoly, "márkává" váló nevek felett aratott győzelmet, mint Jeremy Horn, Valentijn Overeem, Gary Goodridge, Mark Coleman vagy Enson Inoue. Big Nog néhány pontozásos győzelmet leszámítva főleg háromszög- és hátsó fojtásokkal operált, az MMA akkori világán belül, de a nehézsúlyban mindenképp a legkomolyabb földharc-tudású bunyósként tekintettek rá.


A K-1 és a PRIDE gondolt egyet és egy közös gálát szerveztek. Igazi japán "freak show" keretein belül itt kerültek össze a 196 cm körüli, ekkor 160kg tájékát döngető monstrum Sapp és Nogueira. Big Nog karrierje csúcsán se nagyon nyomott többet 110 kilónál soha, szóval amíg magasságban nem volt hatalmas különbség, - ő maga 191cm körül járkált- , Sapp elképesztő súlybeli fölénnyel rendelkezett. És Sapp ekkortájt még nem fulladt ki és nem adta fel 2 perc alatt, mint ahogy arról későbbi pályája során ismertté vált.


A mérkőzés során a hatalmas, 170 kilós Sapp többször a földre vágta, legyűrte a brazil harcost, aki azonban hatalmas szívről, kitartásról tett tanúságot a küzdelemben. Nyers erő és technika csapott itt össze egy emlékezetes, már-már a cirkusz határait súroló mérkőzésen. Végül Sapp csak elkezdett fulladni, fáradni, a már említett technikai tudás pedig - gyorsuló tempóban - a méret és nyers erő fölé kerekedett. Nézzük!


http://dai.ly/xxskc1