Muaythai Mania 9 - Görbics Gábor interjú

MTM-9-Gorbics-Check-Bin-black2

A Muaythai Mania történetében először fordul elő, hogy a gálát nem Szentendrén tartják majd, hanem a budapesti BSK-ban. Nagyon erős fight card várható, az est során az érdeklődő nézők pedig egy női és férfi négyestornát láthatnak majd, ill. két superfightot.


A 63,5 kg-os kategóriában rinbe lép majd Rácz Irén, Kovács Alexandra, Bélik Tímea, Nagy Fruzsina. A 71kg-os súlyhatárral kiírt férfi négyestornán ott lesz Berényi Roland, Bodnár Dániel, Gaál Ádám, a szervezők pedig gőzerővel keresik a negyedik tagot, valamint egy új táncpartnert is az ellenfél nélkül maradt Éltető Daniella számára.


Ahogy az egy a Presztízs Sport által készített cikkből kiderült a férfi superfight során Görbics Gábor nem mással fog kötelek közé lépni, mint a majd’ 200 győztes Muay Thai meccsel rendelkező Rajadamnern bajnok, orosz K-1 Grand Prix torna-győztes thai harcossal,  Phetsangkhat "Check Bin" Deo-val!


Következzen interjúnk, melyben Gábort a legutóbbi meccséről, a muay thai-beli megmérettetés ötletéről, felkészüléséről és egyebekről faggattuk!


ellenfelem.hu: - Milyen volt a debreceni gála, milyen élmény volt?


Görbics Gábor: - Tudtam azt, hogy egy nagyon magabiztos, kemény ellenfél ellen fogok menni, aki nagyon jó versenyző, jó eredményekkel és azt is, hogy a papírforma szerint nem én vagyok az esélyesebb, ezért úgymond az esélytelenek nyugalmával indultam. Kész voltam arra is, hogy veszíthetek, de bíztam magamban. Rengeteg jó versenyző ellen mentem már bokszban, k-1-ben, sok tapasztalatom van ilyen téren, de persze ez valahol mégis csak más volt. Odafigyeltem, aztán sikerült.


e: - Láthattuk-olvashattuk, hogy egy ideje már kacérkodsz a muay thai gondolatával, ugyanakkor elég mozgalmas az éved eddig. Hogyan jött az elhatározás, hogy most vágsz bele és méretteted meg magad muay thai-ban?


GG: - Próbálok mindig jobb lenni, próbáltam ráfeküdni a K-1-re, finomítani a hiányosságokon, a boksz pedig mindig maradt nagy szerelmemnek, hiszen ez az alap sportágam is. Ha az erőm engedni, meg az állapotom, akkor kész vagyok bármire.


e: - Elég nagy fába vágtad a fejszéd rögtön a bemutatkozáshoz. Te szerettél volna rögtön a mély vízbe ugrani Check Bin ellen?


GG: - Testvér-sportágként tekintek a thai-bokszra, vesztenivalóm pedig igazából nincsen. Szeretném magam kipróbálni és természetesen nyerni megyek. Megtiszteltetés ez számomra és szeretnék jól szerepelni!


e: - Mennyiben tér el most a felkészülésed a megszokottól? Te jársz esetleg thai-boksz termekbe vagy hoznak embereket és a Titánban készülsz?


GG: - A Titánban mindig készülök, van egy stabil heti napszámom ott, de igyekszem felkeresni néhány embert, akinek van ilyesmiben tapasztalata bőven és próbálok minél többet gyakororlni. Természetesen edzőm, Juhász Gábor is hozzáteszi az egészhez a meglátásait, úgyhogy én úgy érzem, hogy valahogy összehozzuk majd ezt is, hogy jó legyen.


Ezúton is szeretném megköszönni Juhász Gábor, Kádár Gábor, Lelekács Csaba, Svasznek Jenő, Erdei Zsolt, Bedák Zsolt, Bacskai Benji, Szentkúti Norbi segítségét és mindenkinek, aki ilyen-olyan formában, de hozzátesz vagy hozzátett felkészülésemhez, edzéseimhez, eredményeimhez.


Sokan vannak, nem tudnék mindenkit felsorolni, de mindenkinek tudnia kell, hogy ez egy csapatmunka eredménye. Ebbe a csapatba pedig beletartozik a feleségem és gyermekem, akik a nehéz időkben, fogyasztáskor is mindig mellettem állnak és elviselnek, nagy motivációt adnak. Hála és tisztelet nekik!


Úgy legyen! Köszönjük az interjút és további jó felkészülést, sikeres meccseket kívánunk!