Táboroztak a kick-boxosaink

Idén a light-contact és a kick-light nyári alapozó edzőtábor új helyre, a Balaton parti településre, Csopakra költözött, ahová az ország minden tájáról Szegedtől-Szombathelyig érkeztek az utánpótlás korú és felnőtt kick-boxosok. Az Üdülőfaluban lévő zöld környezet és az elmúlt évek során felújított szobák mindenki tetszését elnyerték.


20150729_180931


Nem kellett sokat várni az első edzésre sem, hiszen már az megérkezés napján július 25-én 11:00-kor kesztyűt húztak a táborlakók. Zrínyi Miklós vezetőedző munkáját és az edzőtáborozók felkészülését Dancsó Zoltán, Szántó Sándor, Olasz Attila és Hirsch Viktor edzők segítették. Edzésunka pedig adódott bőven, hiszen a nap a reggeli futóedzéssel indult, majd 11-kor boxedzés következett, délután pedig mindig csoportbontásban zajlottak a kéz-láb technikai-küzdelmi tréningek. Természeten a váltott ellenfelekkel lebonyolított küzdelmi edzések mellett nagy hangsúlyt kapott a speciális kondícionális képességfejlesztés is. A csopaki edzőtáborban - egy-két klub sportolóinak a kivételével- szinte az ország összes utánpótlás korosztályú light- és kick-light versenyzője jelen volt. Együtt edzettek, együtt készültek a Spanyolországban megrendezésre kerülő közelgő Utánpótlás Európa-bajnokságra. Az, hogy nem csak a saját csapattársaikkal, hanem más sportolókkal is tudtak edzeni és bunyózni- akikkel év közben nincs lehetőségük- megkönnyítette a felkészülésüket, színesebbé tette a küzdelmi stílusukat. Itt is érvényesülni látszik a mondás: „Aki kimarad, az lemarad.”


10986460_1022399564439247_3759118152416973855_n


Az első napokban az időjárás a strandoláshoz nem, azonban az edzéshez ideális volt. A cadet I. és cadet II. korosztály edzésein közel 50 fő, a junior-felnőtt korosztálynál több, mint 40 fő készült a második féléves versenyszezonra, az utánpótlásnál kiemelten az augusztus végi Európa-bajnokságra. A zavartalan edzésmunkához minden körülmény ideális volt, a hét második felére pedig az időjárás is jobbra fordult, így a sok-sok edzést és edzésnapot egy kis balatoni fürdőzéssel is lehetett színesíteni. Az edzőtábor augusztus 1-jén este egy jó hangulatú, szabadtéri táborzáró főzéssel és vacsorával fejeződött be.


/fotó és forrás: Gregor László/