Ütközet után - Habash Antoine

habash-antoine-rehak-gyorgy-IFMA-Royal-Cup-2015


Habash Antoine, az IFMA Royal World Cup versenyen egy győztes mérkőzés után búcsúzott a 63,5kg-os kategóriától. A negyeddöntőbe sajnos nem sikerült bekerülnie, de egy remek színvonalú meccsen állt helyt, egy igen veszélyes, thai versenyző ellen.


Szoros, izgalmas közönség meccs volt kettejük párharca, és bár a pontozólapokon végül a Thai versenyző irányába billent a mérleg nyelve, még Yura Bulat, a Belorusz válogatott edzője is elismerően gratulált, sőt még a Muay Siam újságban is írtak a mérkőzésről!


ellenfelem.hu: - Az első mérkőzés ugyan sikerrel zárult, de nehezebb volt a thai elleni meccs fejben a történtek után?


Habash Antoine: - Természetesen borzasztó, ami történt. Igyekeztem fejben függetleníteni magam az eseményektől, mert tudtam, hogy maximálisan koncentrálnom kell a Thai versenyző ellen.


e: - Hogy láttad belülről a mérkőzést? Mi volt a legnagyobb különbség az első meccshez képest?


HA: - Az első ellenfelem a WMC Európa Bajnoka, egy rutinos versenyző volt, aki ellen nagyon jól tudtam kamatoztatni a felkészülés alatt gyakorolt technikákat. Ezért idő előtt tudtam befejezni a mérkőzést egy forduló könyökütéssel. A Thai versenyzővel szemben jól kezdtem nagyon.


Kétszer is sikerült fognom rúgásait és borítottam is belőle! Három meneten keresztül szorosan adtuk és kaptuk a találatokat. El kell ismernem, hogy a technikai tudása ellen csak a harmadik menetre találtam meg az ellenszert. Az utolsó menetet több pontozó is nekem adta, így egy szoros mérkőzésen vagyok túl. Sokat tanultam belőle!


e: - Mi volt a legnagyobb meglepetés ellenfeleddel kapcsolatban?


HA: - Nagyon erős volt klincsben és taktikáját jobban tudta érvényesíteni a második menetben. Az első másodpercekben úgy éreztem fölényben, vagyok mivel több tiszta találatom volt, mint neki, de másodpercek alatt taktikát váltott.


e: - A harmadik menetre meg lett az ellenszert. Ez egy más megközelítésnek volt köszönhető vagy észrevettél a meccs közben valamit, amit addig nem láttál?


HA: - Nem álltam meg egyenes vonalban, próbáltam oldalra mozogni. Ezután átvettem az irányítást is, bátran támadtam. Találtam köríves rúgással, térdrúgással, ollózó egyenes fejrúgással, forduló könyökkel! Nagy tapsot kaptunk a küzdelmes meccs után!


Köszönjük az interjút, további sok sikert! Reméljük mielőbb láthatunk ismét a kötelek között versenyezni!


[gallery type="slideshow" link="none" columns="2" ids="7918,7919"]