2016 legnagyobb magyar sikerei (2. rész)

Ahogy ígértük, folytatjuk a 2016-os év küzdősportban elég legnagyobb magyar sikereinek bemutatását.


Ha lemaradtatok volna róla, akkor az első részt IDE kattintva olvashatjátok újra. Összeállításunkban nem kívántunk sorrendet felállítani, így ezért az időrendet sem tartottuk be.


Nem csak ringben és a tatamin teljesítettek jól sportolóink, hanem a ketrecben is. Etelaky Lajos, a Budapest Top Team versenyzője Münchenben nyerte el az Aggrelin MMA szervezet bajnoki övét.



A profik mellett az amatőr MMA vonalában is halmoztuk a sikereket. Az IMMAF mindkét idei nagy versenyén megmérettették magukat versenyzőink. A Las Vegas-ban rendezett Világbajnokságon Nánási Fatime jóvoltából magyar érem is született. Fatime a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az Európa-bajnokságon szintén a hölgyeink remekeltek. Fatime ismét bronzéremmel gazdagodott. Kovács Alexandra viszont megszerezte Magyarország első Európa-bajnoki címét! Szandi nagy magabiztossággal menetelt a döntőig, ahol a svédek klasszisát legyőzte állhatott fel a dobogó tetejére Prágában.


Korábban a WMMAA Hungary versenyzői szintén a cseh fővárosban 4 érmet szereztek a WMMAA Open-en.


Ugyancsak sporttörténelmi magyar siker volt Laszák Zoltán Karim Ghajji felett aratott győzelme a budapesti Bellator Kickboxing gálán, amivel Zoli a szervezet első profi magyar Világbajnoka lett!


Gercsák Szabina sem panaszkodhat a 2016-os évére. Felnőtt Európa-bajnoki bronzérme mellé megvédte junior EB címét is idén. Szabina a bronzéremért ráadásul egy iponnal verte a világelső holland Polling-ot!



Nem szabad elfeledkezni az AFSO-IKSA Világbajnokságon elért magyar sikerekről sem. A Frankfurtban viadalon 20 ország csapatai képviseltették magukat.


A WFC Világbajnokság is 6 magyar bajnoki címmel zárult a közelmúltban.


Muaythai szabályrendszerben is termett számunkra babér. Szána Patrik, a Regym versenyzője junior Világbajnoki címet szerzett. Fábián Kristóf pedig már a felnőttek közt lett Európa-bajnok Splitben!



A magyar Shinkyokushin válogatott összesítésben 12 érmet szerzett a stílus grúziai Európa-bajnokságán. A csapat 3 arany-, 2 ezüst- és 7 bronzérmmel zárta a Tbilisziben rendezett kontinensviadalt. Szepesi Csenge a Világbajnoki címe után az Európa-bajnoki címet is begyűjtötte.



Igyekeztünk az egészet évet összefoglalni ezzel, de megeshet, hogy kihagytunk valakit. Előre is jelezzük, hogy nem szándékosan. Bízunk benne, hogy az előttünk álló év is hasonlóan sikeres lesz, mint 2016!