Kitüntették a birkózókat

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezte a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) a sportág karácsonyi évzáró partiját.


A Hotel Arénában a kellemes zene, a finom ételek és italok, valamint a szokásos tombola mellett a jól megérdemelt jutalmak és kitüntetések kiosztása is emelte a hangulatot. Volt mit ünnepelni, hiszen összesen 26 érmet (6 aranyat, 2 ezüstöt és 18 bronzot) szereztek a mieink 2016 nagy versenyein, s minden egyes korosztálynak jutott a végső diadalból is: Korpási Bálint felnőtt, Szőke Alex kadet világbajnok, Németh Zsanett és a Szilvássy Erik U23-as, Lévai Zoltán junior, Elekes Emese pedig kadet Európa-bajnok lett.


Ők, a többi dobogóssal, edzőikkel, nevelőikkel együtt közel 18 millió forint jutalmat kaptak az MBSZ jóvoltából.


A sportágban végzett fél évszázados áldozatos munkájáért Kovács János, Paulicska Béla, Balogh Zsigmond és Székely Pál vehetett át elismerést, Tóth István, Gál Henrik és Kékes György életműdíjas lett, Földi László a Magyar Birkózásért, Kohán Gergely és Elek Sándor Médiadíjban, Cifferszky Ákos Kiss Tibor Különdíjban részesült.



2016 legjobb birkózója Sastin Marianna (női), Lőrincz Viktor (kötöttfogás) és Ligeti Dániel (szabadfogás), legjobb edzője Pap Ferenc, legjobb utánpótlás-birkózója Elekes Emese, Lévai Zoltán és Budai-Kovács Marcell, legjobb utánpótlás-edzője Kliment László, legjobb veterán birkózója Sipeki Károly és Nedbalek Ferenc, legjobb műhelye az ESMTK, legjobb bírója Szabó Bence lett.




[caption id="attachment_15643" align="aligncenter" width="504"] Fotó: Martin Gábor[/caption]



(A decemberi hazai klubvilágkupa és nem olimpiai súlycsoportok világbajnoksága már nem tudott az értékelés része lenni.)


Külön említést nyertek azok az egykori diadalok, amelyeknek a kerek évfordulóját ültük az idén.


/forrás: birkozoszov.hu/