Rizin 2016 GP finálé - Bizarr show

A hangulat adott volt, pár jó csatát is láttunk, de a Japán MMA világa mindenhol máshol elkerekíti a nézők szemeit. Hogy miért? Nézzük!


Rizin


Az előző gálán továbbjutó legendás Cro Cop bár egy pillanatra bajba került és sarokba szorult Baruto ellen, egy jól irányzott térdessel a hatalmas testen mindent megfordított és a földön, ütésekkel befejezve 49 másodperc alatt TKO győzelmet aratott.


https://twitter.com/aorucolo/status/815091353092661248

Amir Aliakbari kemény meccsen, egy hajszállal ugyan, de győzött a pontozólapokon Valentin Moldavsky ellenében, ezzel pedig ő is továbbjutott. A fináléban tehát CroCop és Aliakbari között fog eldőlni az öv sorsa később a nap folyamán.


Gabi Garcia gyakorlatilag egy nagymama-korú vagy legalábbis nagymama-korúnak kinéző hölgyet tett el útjából, ami - lássuk be - nem túl nehéz. Sokan felhördültek a "meccs" láttán, joggal. Nem volt itt semmilyen verekedés, csak verés.


https://twitter.com/UNTSportsFan/status/815166637485727745

Az egyik meccs után még Jerome Le Banner is bemászott a ringbe és felajánlotta "szolgálatait" a promóció ill. a japán közönség számára. Ne lepődjetek meg hát, ha 2017-ben Geronimo is feltűnik majd a Rizin kötelei között!


Jött a legendás Gracie család, egész popntosan Rickson Gracie sarja, Kron, aki a japán MMA egyik ikonja, Tatsuya Kawajiri ellen lépett kötelek közé. Az első menet nagy része elég kiegyensúlyozottan telt, igazi adok-kapok szellemben. Kölcsönösen sokat találtak, sokszor kapaszkodtak össze, ahol Kron meglepően jól megállta a helyét.


A menet második felénél aztán hanyatt vágta magát, guardba ugrott, ahol egy ideig dolgoztak, aztán felállva Kawajiri némi arc-taposással próbálkozott. Ez nem jött össze, így ismét álló-akció jött, majd Kron megint guardba ugrott.


A guardból ellenfele hátára jutva karfeszítéssel próbálkozott, de Crusher kiszabadult és Kron térdét kezdte támadni, aki ellentámadott és ismét a japán hátára került. A karfeszítés nem sikerült, de az RNC majdnem bejött. Az első menet második felét így dominánsan vitte a legújabb Gracie csoda.


A másodikban aztán Kron ismét guardba ugrott, majd megint Kawajiri hátára dolgozta magát. Az RNC ezúttal bejött, Kawajiri pedig kopogott, ahogy az illedelmes urak szoktak.


https://twitter.com/Hereditary_Funk/status/815144863519965184

Jött Amir Aliakbari és CroCop mindent eldöntő csatája. Az "iráni szörny" egy kemény meccsen túl volt már Moldavsky ellen, míg CroCop igen gyorsan végzett Baruto ellen. Kérdéses volt hát, mennyire tudta magát kipihenni Aliakbari, aki nyers erő és évei számát tekintve egyértelműen előnyben volt a horvát legendával szemben.


A könyökösök ugyan nem voltak engedélyezve ezen a meccsen a Rizin szabályai szerint, de az izgalmak enélkül is garantáltak voltak. Tíz évvel azután, hogy CroCop megnyerte a Pride GP-t, behúzta a Rizin GP-t is! Ezúttal nem a bal láb, hanem a bal kéz, két bal horog döntött! Három öv - Pride, K-1, Rizin. Ez a legendás horvát harcos mérlege!


https://twitter.com/jnsanchez/status/815149189952847880