Rizin 2016 negyeddöntők

A Rizin torna-formátumának időzítése, a dátumok sokakat megzavartak, de a mai negyeddöntők során a finálé résztvevőinek személye dőlt el, akik két nap múlva kétszer harcolnak majd egyetlen este, hogy eldöntsék, ki lesz a bajnok!


Bár sem Wanderlei Silva, sem a korábban emlegetett Shane Carwin, egykori UFC nehézsúlyú harcos nem voltak jelen a tornán, az est elég jól sikerült. A látvány, a torna megnyitója a korai PRIDE-ot idézve, elég hangulatos lett, a hardcore MMA fanokban régi emlékeket idézve.


Kazuyuki Miyata és Andy Souwer meccsén a kérdés az elejétől fogva az volt, hogy Souwer távol tud-e maradni vagy Miyata suplexeivel a földbe döngöli majd. A távol maradás nem nagyon sikerült, de a suplex-hegyeket megúszta Souwer.


https://twitter.com/tommyie/status/814392728423460864

Souwer élete ezen szakaszában nem valószínű, hogy csak úgy felszedi a földharcot, így viszont bajban van, hiszen sem a levitelek ellen nem tud hatékonyan védekezni, sem a földre kerülve nincs sok válasza a támadásokra. Miyata a földön játszott vele, míg végül egy háromszögből karfeszítésbe átmenve véget is vetett a találkozónak.


A körülbelül 8 évet kihagyó Heath Herring a pókerasztalok mellől tért vissza, az "iráni szörny", Amir Aliakbari ellen. A hangulat adott volt - Herringet az UFC-s haver, Roy Nelson kísérte a ringhez, közben pedig "A jó, a rossz és a csúf" zenéje bömbölt. Aliakbari azonban nem játszani jött - hatalmas csapásokat engedett el, suplexelte Herringet és körbe verte a kötelek között.


Az első menetet simán behúzta, a másodikra azonban sokat fáradt, Herring pedig szinte feltámadt, sok értékelhető akciót hozva. Nyolc év kihagyás után tiszteletre méltó teljesítmény volt, de egyhangú pontozással Aliakbari húzta be a találkát, ezzel másodikként tovább jutva a tornán.


https://twitter.com/tommyie/status/814420021623554048

Tsuoyshi Kosaka az óriás, Baruto Kaito elleni meccse érkezett, mely az utolsó meccs volt Cro Cop és King Mo csatája előtt. Kosaka egy sikertelen leviteli kísérlet után félig-meddig Baruto alá került, majd percekig szenvedtek a földön, mire felállították volna őket. A hatalmas súlykülönbség miatt Baruto könnyedén rángatta körbe Kosaka-t, többször levitte, kötelekhez szorította és könnyedén behúzta a meccset egyhangú pontozással.


Elérkezett a várva várt főmeccs ideje. Jött Mirko Cro Cop és King Mo! Némi tapogatódzás után King Mo sikeresen levitte Cro Cop-ot, majd dolgozni kezdett full guardból - felegyenesedve GNP-vel próbálkozott, de pár perc után a bíró felállította őket.


Ez átmenetileg Cro Cop-nak kedvezett, de nem tudott jelentős előnyt kovácsolni belőle. A menet vége akciódúsabbra sikerült, hiszen mindkét harcosnak voltak szép találatai, de jött a második!


King Mo állva próbálkozott, nem is teljesen sikertelenül, hiszen CroCop lábai már nem sülnek el olyan gyorsan, mint valaha, azonban egy akció után a horvát a sarokba kerülve súlyos találatokat tudott bevinni, majd a földre hulló King Mo-t tovább gépelve elérte, hogy leállítsák a találkozót, ezzel pedig TKO győzelmet aratott! A következő meccse tehát - két nap múlva - Baruto ellen lesz!


https://www.youtube.com/watch?v=0iSLjk0N9Pg

A fináléban tehát jön majd Cro Cop vs Baruto és Fedor embere, Valentin Moldavsky vs Amir Aliakbari!