UFC 207 Rousey vs Nunes

Ez a nap is eljött! Itt az UFC 207 a nyakunkon. Holnap Ronda Rousey 13 hónap kihagyás után, egy brutális KO vereség után visszatér! Sikerülhet-e visszahódítania címét?


A UFC 193 gálán, Ausztráliában Holly Holm az egész MMA világát megrázta 2. menetes fejrúgás KO győzelmével. Véghezvitte az addig szinte elgondolhatatlant és megállította az addig legyőzhetetlennek hitt, meccsei java részét az első menetben, karfeszítéssel nyerő Ronda Rousey-t.


Rousey körül továbbra is sok a kérdés - mentális állapota, a 13 hónap kihagyás, az MMA-n kívüli tervei, az edzője mind olyan tényezők, melyek találgatásokra, esetenként aggodalomra adhatnak okot.


A gála azonban tetőtől talpig tele van izgalmas, tehetséges harcosokkal, így lesz még miért, ill. kiért izgulni az est folyamán. Összesen hét jelenlegi és egykori bajnok tűnik majd fel, valamint rengeteg friss tehetség, így egész biztos, hogy mindenki megtalálja majd a számítását ezen az estén!



Akció akció hátán

A főmeccset felvezetendő co-main, azaz társ-főmeccs során súlykategóriájának tán valaha volt legjobb harcosa, a védelem, elmozgás mestere, Dominick Cruz csap össze az ifjú kihívóval, Cody Garbrandttal, aki egy év alatt az ismeretlenségből a UFC toplistájára került, 10-0-ás mérlegével a háta mögött pedig immáron a címért bunyózik.


Garbrandt első 5 ellenfeléből 4-et csúnyán kiütött, azonban Cruz rutinja, mozgása valószínűleg soknak bizonyul majd az Alpha Male csapat újabb harcosa ellen, akik évek óta, összesen 27 menettel a hátuk mögött ostromolják a UFC-ben veretlen Cruz-t.


https://twitter.com/ufc/status/812489368187256832

Az est során a korábbi bajnok, TJ Dillashaw a brazil fenegyerek John Lineker ellen száll ketrecbe, nagy valószínűséggel azért, hogy eldöntsék, ki lesz a következő, aki az övért mehet. Dillashaw a mai napig igen dühös, hiszen nem kapott lehetőséget egy azonnali újrázásra, hogy visszahódítsa az övet, melyet Cruz nyert el tőle.


Ha Garbrandt nyerne, az extra csavart adna a történetnek, hiszen Dillashaw az Alpha Male csapatot és a nemrégiben visszavonult Urijah Fabert otthagyva egy másik teremhez igazolt és a szintén Alpha Male-ből kiváló edző, Duane Ludwiggal tartott, akivel így egykori csapatuktól bőven kaptak a médiában hideget-meleget. Garbrandt a mai napig haragszik, így a két egykori csapattárs egészen biztosan parázs hangulatot varázsolna a felvezetésben és a meccsen is.


Az ún. prelimek, tehát felvezető meccsek is hihetetlenül erősnek néznek ki. Ott lesz például a korábbi váltósúlyú bajnok, Johny Hendricks is, aki kanyargós lejtmenetből próbálja visszakormányozni sikerei hajóját Neil Magny ellenében, Tim Means pedig Alex Oliveira ellenében ígér erőszakos látványosságot.


Holnap tehát itt a show, addig is - aki még nem látta - nézzétek meg a visszaszámlálást!


https://www.youtube.com/watch?v=3HqdlvKa1r4

A teljes felhozatal pedig:

Amanda Nunes vs Ronda Rousey
Dominick Cruz vs Cody Garbrandt
T.J. Dillashaw vs John Lineker
Dong Hyun Kim vs Tarec Saffiedine
Louis Smolka vs Ray Borg
Johny Hendricks vs Neil Magny
Mike Pyle vs Alex Garcia
Antônio Carlos Júnior vs Marvin Vettori
Brandon Thatch vs Niko Price
Alex Oliveira vs Tim Means