Anthony Joshua – Győzelemre születtem!

Anthony Joshua nevét bő két a fél világ ismerte. Wladimir Klitschko legyőzése után a másik fele is megismerte. De ki ő valójában?

Anthony Joshua


A 27 éves Joshua Angliában látta meg a napvilágot 1989-ben. Az ökölvívással – viszonylag későn – 18 évesen kezdett komolyabban foglalkozni. Mondhatni, hogy behozta lemaradását, hiszen 2012-ben hazai közönség előtt olimpiai aranyérmet szerzett nehézsúlyban! Erre hangolván 2011-ben még egy amatőr világbajnoki címet is bezsebelt. Hasonló teljesítményre korábban a szigetországban csupán James DeGale volt képes!


Magától értetődő volt, hogy ezzel az amatőr múlttal egyenes út vezet a profik táborába. Anthony Joshua 2013-ban be is jelentette, hogy a hivatásosok közt folytatja, még ebben az évben Londonban be is mutatkozott, egy első menetes technikai KO-val Yoandris Salinas ellen. Alig három (!) hét múlva már 2-0 állt a neve mellett, majd ezt követően újabb 3 hét múlva szintén ringbe lépett. Szűk 2 hónap alatt már 3-0-s profi mérleggel büszkélkedhetett a korábbi olimpiai bajnok Joshua.


Gyűltek a skalpok, és Joshua egyre jobban vágyott egy igazán nagy névre, amit aztán a fiatalabbik Klitschko személyében meg is kapott Éric Molina tavaly decemberi kiütése után. A helyszín pedig a legendás Wembley stadion volt. A történetet nyilván innen már legtöbben ismerik. Egy fordulatos összecsapáson Anthony Joshua 2017 április 29-én legyőzte Wladimir Klitschkot bezsebelve a WBA és az IBO címét is!


Az alábbi dokumentumfilmben kicsit közelebbről és személyesebb oldaláról ismerhetjük meg a nehézsúly trónján ülő 27 éves Anthony Joshua-t! Nézzük!


https://youtu.be/05UMW-A1cyY