Heti összefoglaló (137.)

A legkiemeltebb eseménye egyértelműen a budapesti Kick-box Világkupa volt. Emellett a jó időnek köszönhetően sportoltunk a szabadban, és programok híján se maradtatok a héten! Heti összefoglaló az ellenfelem.hu-n!


Hétfőn az idei 10 000 Ütés Napja rendezvényt harangoztuk be. Hatvanban ebben az évben is megemlékeznek elhunyt sporttársainkról. Mike Zambidis a kickbox ill. K-1 egyik legendás alakja volt. Hogy mitől vált legendává? Esti cikkünkből kiderült.


Kedden az idei Amatőr MMA Magyar bajnokság eredményeit írtuk meg. A bajnoki érmek mellett Különdíjak is kiosztásra kerültek. Napok voltak hátra a budapesti Kick-box Világkupáig, ahol 42 ország 3000 ezer harcosát várták a szervezők.



Szerdán a tavaszi szezont záró Felix Promotion gáláról adtunk hírt, ahol két címmérkőzés is helyet kapott a programban. Berobbant a jó idő is, ez pedig nem jelent mást, minthogy jöhet a street workout! Június 10-én újabb Harcosok Klubja gála! Erről írtunk este.


Csütörtökön a brazil jiu-jitsu elágazó útjairól írtunk. Hogy lett az önvédelmi sportból mára milliókat megmozgató versenysport? Ezen a napom már a sportolók nagy része megérkezett a kick-box Világkupára. 42 nemzet 3000 ezer versenyzője küzd meg az érmekért péntektől vasárnapig a fővárosban.


Pénteken a Harcsa Norbert vs Bacskai Balázs mérkőzés felvezetőjeként előbbi gondolatairól cikkeztünk. A Magyar bajnoki címért folyó csata június 10-én a Felix Promotion következő gáláján kerül megrendezésre! Este a combrúgások és a lábak kondíciójának kialakításáról írtunk. Ezt a szakmai cikket is nagyon sokat olvastátok, köszönjük!



Szombaton egy rövid dokumentumfilmet nézhettetek meg a legnevesebb harcosok közreműködésével, akik arról meséltek a kameráknak, hogy mit is jelent harcosnak lenni?


Vasárnap, ha már a jó idő beköszöntével egyre többen kaptak kedvet a sportoláshoz, felhívtuk a figyelmeteket a kiszáradás, a dehidratáció veszélyére is!


Az őszi kickbox VB főpróbájának számító, péntektől vasárnapig tartó világkupáról is voltak már információink. A szombati gálaestre előrehozott döntőkön tökéletesen szerepeltek a magyarok, hat mérkőzésből hatszor a mieink kezét emelték a magasba. A pointfighting szakág férfi 57 kg-os fináléjában két hazai versenyző közül a 18 évesen már felnőtt világ- és Európa-bajnok Veres Roland lett a győztes, a többi döntőben azonban a magyarok kivétel nélkül felülmúlták külföldi ellenfeleiket.


23. Magyar Kick-Box Világkupa, a magyarok eredményei az első napi döntők után:


Pointfighting:


Férfi 57 kg: 1. Veres Roland, 2. Viczián Roland


Férfi 69 kg: 1. Veres Richárd


Női +70 kg: 1. Nagy Henrietta


Full-contact:


Férfi 75 kg: 1. Elszaszer Dávid


Női 60 kg: 1. Rákóczi Renáta


K1:


Férfi 60 kg: 1. Gönczi Alex


Ez volt tehát a Heti összefoglaló, kövessetek minket a következő héten is!



ellenfelem.hu - A harcos közösség