Ismét dobogós volt Szmolka Nikoletta

Igazán kellemes feladat Szmolka Nikolettáról cikket írni, hiszen minden alkalommal egy-egy újabb éremről vagy nemzetközi eredményről számolhatunk be. Neki most a felnőtt női birkózó Magyar bajnokságon lépett szőnyegre!

[caption id="attachment_17151" align="aligncenter" width="504"] Szmolka Nikoletta a Magyar bajnoki bronzéremmel (fotó: Magyar Birkózó Szövetség)[/caption]

Amikor legutóbb Nikit a terveiről kérdeztük, elárulta honlapunknak, hogy a brazil jiu-jitsu és a grappling után most a birkózáson lesz a hangsúly az elkövetkezendő időszakban. És, hogy mennyire komolyan vette ezt, jól mutatja, hogy versenyről versenyre érmekkel bizonyítja elszántságát. A hétvégi női birkózó Magyar bajnokságról Facebook oldalán így számolt be:


"Ma részt vettem a felnőtt női birkózó Magyar bajnokságon! Az utolsó megmérettetésem februárban az U23-as női Magyar bajnokság volt, ahol egyáltalán nem voltam megelégedve a teljesítményemmel, így nagyon motiváltan mentem vissza a birkózóterembe! Április végén sikerült egy bokaszalag sérülést beszereznem, de ez sem tartott minket vissza a versenytől, hisz igazán ki akartam próbálni már magam, hogy haladtunk és meddig jutottunk e három hónap alatt. Igaz, a mai teljesítményem a 3. helyhez volt elég, de bevallom őszintén harmadik helynek még nem örültem, de most elégedett voltam. 


Rengeteget van még mit fejlődni, de ez a 3 hónap edzésmunka, amit edzőimmel Garamvölgyi Gáborral és Vörös Szilveszterrel végigcsináltunk kifizetődött, és mutatja, hogy megfelelő irányba haladunk, amiért nem tudok eléggé hálás lenni nekik, hisz ezt ők teszik lehetővé. Hálás vagyok, hogy nap mint nap több órát fordítanak rám, a fejlődésemre, mint a szőnyegen, mint azon kívül. Sokat köszönhetek még a PEAC Birkózó Szakosztályának is, hisz nélkülük, ez nem menne így! 


Ezenkívül nagyszerű érzés tapasztalni a grapplingesek felől a támogatást, biztatást, még így is, hogy úgymond egy sportág váltáson vagyok túl, de még mindig ugyanúgy keresnek, és a közösségük részesének érezhetem magam, akármilyen sportágban is versenyzek éppen! És büszkék, hogy birkózásban is igyekszem a lehető legtöbbet kihozni magamból.





Emellett családomnak, hogy ezen hóbortjaimmal együtt ilyen támogatóak és segítők, hisz nem mindig könnyű velem. És még rengeteg embert felsorolhatnék, de végtelen lenne a lista, aki ennek részese volt, gondolok itt mint edzőpartnerekre, barátokra! Tehát igaz, hogy most úgymond, csak a harmadik helyre voltam elég, de gőzerővel dolgozunk tovább és edzünk, hogy ez az érem fényesedjen!! Minden másodpercet élveztem, amit a szőnyegen tölthettem!"





 Kívánjuk Nikinek, hogy még sokáig ilyen kitartó és eredményes maradjon!