IKF Kempo EB - 26 érem a mérleg!

Tizenöt arany-, öt ezüst- és hat bronzérem volt hazánk mérlege a csütörtöktől szombatig tartott bukaresti X. IKF Kempo EB-n!

IKF Kempo EB 2017 bukarest lead

Kiváló mérleggel zárta a bukaresti X. IKF Kempo EB-t a magyar válogatott, miután mind a tizenegy versenyző elért legalább egy dobogós helyezést. Összesen tizenöt arany-, öt ezüst- és hat bronzérem volt hazánk mérlege a csütörtöktől szombatig tartott kontinenstornán.


A magyar csapatból többeknek is sikerült megvédenie a 2015-ben, Budapesten elnyert Európa-bajnoki címét. Köztük Ódor Lilinek, Lacza Ábelnek és Szabó Tibor Benedeknek. Ők hárman tízszer voltak hivatalosak az ünnepélyes eredményhirdetésre.


Az idei Eb-n fegyveres formagyakorlatban, semi kempo, full kempo, kempo kick és submission kategóriákban léptek tatamira sportolóink.


Aranyérmesek: Lacza Ábel (3), Ódor Lili (3), Ódor Erik (2), Szabó Tibor Benedek (2), Komár Dániel (2), Ditchen Dániel (2), Horváth Sebestyén (1).


A küzdelmi kategóriák csapatversenyében második helyen végzett Magyarország, míg az összetett rangsorban harmadik lett holtversenyben Portugáliával, a román és a spanyol nemzeti csapat mögött.


„Nagyon színvonalas bunyókat hozott az idei Eb, amiből örömömre mi is oroszlánrészt tudtunk vállalni. Büszke vagyok valamennyi kempósunkra, hiszen rengeteg érmet sikerült gyűjtenünk. Külön kiemelendő, hogy a legtöbb érmet aranyból szereztük, vagyis a tizenöt elsőség azt mutatja, hogy tizenöt kategóriában egyáltalán nem találtunk legyőzőre.” - értékelt Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke.


A magyar kempósok legközelebb november 11-én, a Herceghalmi Utánpótlás Kempo Kupán lépnek tatamira, majd december 9-én a nemzetközi Hegyvidék Kempo Kupával zárják az évet.


/forrás: hungariankempo.hu/