Pillanatképek - Masato


Alábbi cikkünkben a legendás japán harcos, Masato Kobayashi pályájára vetünk pár pillantást!




masato lead cover




Az 1979-ben született Masato - hasonlóan a másik japán legendához, Sakurabához - nem nagyon találta a helyét gyerekként. Tanulmányait megszakítva próbált először engedélyt szerezni, hogy bokszolhasson (sikertelenül), majd 17 évesen kickboxba kezdett, mert úgy gondolta, hogy az még jól jöhet az utcán.





A K-1-ben 2002-ben debütált, majd még ugyanebben az évben a World Max 2002-ben is, melyet direkt a kisebb súlycsoportokra találtak ki. Utóbbi fellépése alkalmával a mára az MMA-ban sztár-edzőnek számító Duane "Bang" Ludwigot búcsúztatta.





A tornák és kihívások pedig sorra érkeztek - a K-1 World MAX 2003 torna fináléjában egy hajszállal, de legyőzte Mike Zambidist, a thai Sakeddaw Kiatputon-t kiütötte (tán ez volt legnagyobb kiütése), majd jött Albert Kraus, akivel egy évvel korábban döntetlenre sikerült a találka.





Masato pályája során olyan nevek ellen lépett szorítóba és aratott győzelmet, mint Norifumi "Kid" Yamamoto, Mike Zambidis (2x), Gesias Calvancante, Buakaw (2x), Artur Kyshenko (2x), Gago Drago, Albert Kraus (4x), Tatsuya Kawajiri, Andy Souwer (3x).





Nehéz választani, hiszen majd' minden meccs emlékezetes volt, de a K1 World Max 2002: Masato vs Kraus negyeddöntő (bár döntetlen lett) vagy a Buakaw ellen 2004-ben vívott ütközetek (utóbbit Buakaw nyerte) tán különösképp emlékezetesek. A technika mellett a szív, az akaraterő, a kitartás fantasztikus példáit láthatjuk ezeken a meccsekben!






https://youtu.be/KTkzvKCxGyQ