Összefoglaló 2014 - (I.)

Az év utolsó vasárnapján ezúttal a megszokottól eltérően nem a hét fontosabb történéseit fogjuk egy csokorba össze, hanem megpróbáljuk az ellenfelem.hu eddigi 6  hónapjából kiragadni momentumokat, amolyan "best of" jelleggel. Ennek első felvonását olvashatjátok most.


Unnepi-udvozlet-ellenfelem_hu


Az ellenfelem.hu indulása óta folyamatosan arra törekszik, hogy egyensúlyban legyen a tartalmak mennyiségének tekintetében a stílusok. Júliusi indulásunk után nem sokkal ért minket a megtiszteltetés, hogy a Zen Bu Kan Kempo-ban immáron 8. danos Hanshi Lévai Lászlóval készíthettünk egy rövidebb interjút, és terveink szerint hamarosan újabb anyagot készítünk majd a Hanshival.


Mint induláskor a bemutatkozásunkban ígértük, nagy hangsúlyt fektetünk a stílusok szakmai oldalának bemutatására, és edzésmunkátok és felkészülésetek segítségének érdekében több szakmai cikkel is jelentkezünk hetente. Ezek közül az egyik legnépszerűbb a sípcsont kezeléséről szóló cikk, melyben egy videót találtok szemléltetésként. A mai napig a legolvasottabb írásaink közt szerep.


A kevert harcművészetek sem maradhattak le természetesen a palettáról. Az hazai MMA egyik legismertebb képviselőjével, Zathureczky Zsolttal készített interjúnk sokáig a legolvasottabb írásaink élén állt. Zsolti az MMA mellett itthon az állóharc terén is elkönyvelhetett sikereket, hisz a Harcosok Klubja Versenysorozat nehézsúlyban kiírt tornáját is megnyerte idén. Ez az írás -több másik mellett is - angolul is megjelent.


zatu-fight


 A fizikai felkészülés mellett a mentálisra is sokszor felhívtuk a figyelmet, ennek okán Bóna Krisztina jóvoltából a sportpszichológiával foglalkozó cikksorozatot is indítottunk, melynek eddig mindkét része hatalmas siker volt. Az sorozat első részeként bemutattuk, hogy mi is pontosan a sportpszichológia, majd a másodikban pedig azzal, hogy milyen területeken is tud segítséget nyújtani a küzdősportot űzők számára. A harmadik rész is elkészült időközben, melyet azonban már csak az Újévben olvashattok.


 A hazaiak mellett a világsztárok sem hiányozhattak portálunkról. Az egyik legnagyobb megtiszteltetés akkor ért minket, amikor a hazánkba érkező Semmy Schilt-tel elsőként készíthettünk exkluzív interjút. Semmy-t a TEK Gála előtti napon, reggeli után/közben csíptük el a szállodában, ahol egy meglepően jó hangulatú beszélgetést folytattunk le vele.


SemSchilt


Kiemelt eseményként kezeltük szeptemberben a Nagy Sportágválasztó rendezvényt, melynek első és második napjára is kilátogattunk, és természetesen főként a küzdősportok szemszögéből számoltunk be az ott látottakról. Mindkét nap nagyon sokan voltak, és nagy örömünkre a küzdősportokat felvonultató standoknál is hatalmas volt a nyüzsgés, jó volt látni, hogy a kicsik és nagyon első szárnypróbálgatásait akár a judo vagy épp a Zen Bu Kan Kempo sátraknál.


endre cucca2


Ez volt tehát az első része az idei összefoglalónknak. Hamarosan újabbal jelentkezünk.


Kövessetek minket a következő héten is!


ellenfelem.hu - A harcos közösség