A sikerek útján – Nagy Kristóf

Egy hosszabb kihagyás után ismét alkalmunk nyílt rá, hogy egy újabb hazai tehetséget mutassunk be olvasóinknak a küzdősport világából.

[caption id="attachment_10226" align="aligncenter" width="504"]nagykristof Kristóf akcióban a prágrai MMA Világbajnokságon[/caption]

Nagy Kristóf a legutóbbi WMMAA Világbajnokságon tűnt ki teljesítményével, ahol nála jóval rutinosabb és „papíron” erősebb ellenfeleket utasított meggyőző teljesítménnyel maga mögé. Kristóf a prágai sikereket követően nem csak a mi érdeklődésünket keltette fel, ugyanis a hétvégén bemutatkozik a Hungarian Fight Championship budapesti profi gáláján is! De ne szaladjunk ennyire előre, hagyjuk kicsit a kezdetekről is mesélni:


„Édesapám révén ismerkedtem meg a küzdősportokkal, aki kyokushin karate után thaiboxot kezdett tanítani egyesületében Szigethalmon. Közben a vízilabdázást is elkezdtem, ami mellett édesapámmal folyamatosan edzettem. Később aztán elszakadtam a vízilabdától, és az érdeklődésem az MMA felé fordult. Ez nagyjából három évvel ezelőtt volt.”


Az eltelt idő alatt Kristóf több helyen is megfordult, míg eljutott jelenlegi klubjához a Tolnai Dávid vezette Idependent BJJ Grappling & MMA-hoz.


„Sok helyen edzettem, de itt kapott egy vezérfonalat a karrierem. Rájöttem arra, hogy nem tudok mindennel egy személyben foglalkozni, - ez alatt az edzések összefogását és a karrier építését értem - Dávid pedig ennek terhét levette a vállamról.”


Kristóf az ökölvívás és az MMA mellett a földharcban is otthonosan mozog, és a Max Carvalho mester által vezetett Gracie Barra Hungary edzéseit látogatja rendszeresen, melynek eredményeként novemberben az idei Hungarian Opent aranyéremmel zárta kategóriájában! A hazai Opent követően pedig a már fentebb említett prágai WMMAA Világbajnokság következett, ahol hazánk válogatottjának tagjaként szerepelt Kristóf (többek között klubtársával, Calvaruso Lajossal együtt).


independent


„Életem eddigi legnagyobb sporteseménye volt a prágai VB, amin részt tudtam venni. Még a vízilabdás időkben sem volt lehetőségem hasonlóra. Nevében ugyan amatőr Világbajnokság volt, de a szervezésen ez abszolút nem érződött. A rendezés és a versenyzők minősége nagyon magas színvonalon volt.”


A Világbajnoksághoz kapcsolódik még, hogy a két legjobban szereplő magyar versenyző ugyanabból a klubból, az Idependent BJJ Grappling & MMA csapatából került ki (Kristóf és Calvaruso Lajos is az 5. helyen végzett)!


Megkérdeztük Kristóf edzőjét, Tolnai Dávidot is, hogy meséljen kicsit a közös munkáról.


„Szeptember óta jár hozzánk Kristóf. A földharc alapjai Max mesternek köszönhetően kiválóak, így inkább az állóbunyóra és az erőnlétre helyeztük a hangsúlyt, az elmozgásokra, kontratámadások begyakorlására. A VB-n mutatott teljesítmény abszolút azt tükrözi, hogy jó irányban haladunk. Meg is szeretném köszönni a szponzorainknak, akik ebben segítséget nyújtanak nekünk, a SAS Safety Sector, az olcsoautoberles.eu, a 360Gear és a Biotech USA nagyban hozzájárulnak a csapat működéséhez.”


A következő megmérettetés hétvégén vár majd Kristófra, aki a HFC 12 programjában a szegedi színekben induló román Alexander Ioantoc ellen lép majd ketrecben. Természetesen a kellő egészséges önbizalommal és az elvégzett munka eredményére támaszkodva várja a budapesti megmérettetést, amit akár Ti is megtekinthettek a helyszínen, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.


nagyvsiantoc


Jegyinformációkat kapcsolatban ITT tájékozódhattok.