Az MMA bandázs

mmabandazs



Ahány ház, annyi szokás, mondják és valóban, nincs ez másképp a bandázsok terén sem. Majd' mindenkinek vannak egyedi sajátosságai, meglátásai, tapasztalatai vagy egyszerűen babonái, melyek kapcsán úgy készíti a bandázst a harcosok kezére, ahogy.

Az alábbiakban nem más, mint a legendás 'cutman' Jacob 'Stitch' Duran mutatja meg nektek a nála standardnak vehető módot, mellyel az MMA bandázs készül. Elmondása szerint rengetegszer használta már ezt a típust a UFC-ben, de a régi PRIDE FC időkben is.


Első lépésben le lehet vágni, elő lehet készíteni a hat csíkot, melyet Stitch 0.5 inches szalagból vág le (ez kb 1.27cm-nek felel meg), így nem kell az 1/1.5 incheset félbe szaggatni.


Amint ez megvan, jön egy minimális ellenőrzés, majd elkezdi a csukló betekerését, ahonnan a bütykök felé veszi útját. Az MMA kesztyű alá érthető okokból nem fér annyi "bélés", mint a bokszkesztyűk alá, mindenesetre Stitch - ahogy a videó mutatja - a harmadik kézfej-áttekerés után oda-vissza 16-szor hajtogatja félbe a bandázst.


Ezután folytatja a betekerést, figyelve, hogy se túl szoros, se túl laza ne legyen a harcos kezén a pólya. Egyéni preferencia válogatja, hogy ki hogy szereti, ezért természetesen jobb közben kommunikálni.


A végén Stitch 1.5 inches (~3.81cm) szalagot használ és az ún. knockout wrap-et vagy 'KO csomagolást' készíti el. Ennek lényege, hogy extra támogatást ad a csuklónak és erősített védelmet a kézfejnek, a kézfej csontjainak, így nyugodtabban lehet nagyobb erejű ütéseket elengedni, a törések veszélyét valamelyest csökkentve. Komoly kis MMA bandázs!


Nézzük a videót!


https://www.youtube.com/watch?v=bKR41ah9GNs