Két magyar bronz a Golden League-en

A hétvégén két helyszínen rendezték meg a klubcsapatok új rendszerű európai kupaküzdelmeit. Végül három judósunk, Ungvári Miklós, Karakas Hedvig és Gercsák Szabina lépett tatamira a Golden League mérkőzésein Ausztriában.

[caption id="attachment_10360" align="aligncenter" width="503"]karakas2015golden Fotó: Carlos Ferreira /EJU[/caption]

A hazaiak csapata, a Galaxy Tigers Vienna az első fordulóban vereséget szenvedett az orosz válogatottat felvonultató Javara Néva ellen, ekkor a 73 kilogrammban még Christopher Wagner képviselte az osztrák csapatot. A vigaszágon már Ungvári Miklós is szerepet kapott, aki meghálálta a bizalmat, győzelmével a bronzmérkőzéshez juttatta a bécsieket. Az éremért küzdő Galaxy Tigers Vienna ismét Christopher Wagnerrel állt fel, ám a portugál Sporting 4:1 arányban jobbnak bizonyult, így Ungváriék az ötödik helyen zárták a versenyt.


A tavalyi évhez hasonlóan idén is a JSV Speyer csapatában láthattuk Karakas Hedviget. A német csapat az előző évi kupagyőzelem után, idén a bronzéremig jutott a Golden Leauge-ben. Az 57 kilogrammos magyar judós kitűnő formát mutatott, háromból három mérkőzést megnyert, ráadásul mindhármat ipponnal.


Gercsák Szabina három mérkőzéséből kettőn győzni tudott, csapata, a Vienna Samurai pedig szintén a harmadik helyen végzett. Így a háromból két judósunk is éremmel térhetett haza az osztrák fővárosból.


A férfiaknál a Varlam Liparteliani vezette Fighter Tbiliszi legyőzte az Iliasz Iliadiszt nélkülözni kényszerülő TSV Abensberg csapatát, ezzel pedig a grúzok nyakába kerültek az aranyérmek. A nőknél a Karakas Hedvig és a Gercsák Szabina csapatát is legyőző, francia RSC Champigny állhatott fel a dobogó legfelső fokára.


A Tbilisziben megrendezett Klubcsapat Európa-kupa a férfiaknál hazai győzelmet hozott. Az olimpiai bajnok, Lasa Savdatuasvilivel és a kétszeres junior-világbajnok Beka Gviniasvilivel felálló Sagaredjo legyőzhetetlennek bizonyult. A nőknél holland siker született, a JTS Noord-Oost a döntőben magabiztos 5-0-val utasította maga mögé az orosz SK Sabolovka csapatát.


/forrás: judoinfo.hu/