A profik táborába lép Harcsa Norbert

[caption id="attachment_8951" align="aligncenter" width="503"]Baku, 2015. június 17. Harcsa Norbert (j) és a lett Nikita Versockis a bakui I. Európa Játékok férfi ökölvívó versenyének elsõ fordulójában 2015. június 17-én. MTI Fotó: MOB/Szalmás Péter MTI Fotó: MOB/Szalmás Péter[/caption]

A magyar válogatott félnehézsúlyú (81 kg) alapembere, Harcsa Norbert hamarosan bemutatkozik a hivatásos ökölvívók táborában, méghozzá Rácz Félix csapatában, a Felix Promotion színeiben!


A 27 éves válogatott sportoló két éve tért vissza a versenysporthoz, és számos nagy nemzetközi tornán bizonyította klasszisát. Hogy miért most, arra Harcsa maga adta meg a választ.


„A váltás oka nagyon egyszerű: félnehézsúlyban kevés esélyem van kijutni a jövő évi olimpiára, úgyhogy a további amatőr pályafutásom nem lenne több, mint időhúzás” - jelentette ki a budapesti ökölvívó.


„Nagy célokat dédelgetek és mivel adottak úgy a körülmények, mint a lehetőségek, el is fogom érni őket. Ezért is kerestem meg Félixet, mert ő az egyetlen hazánkban, aki bizonyította, hogy nagy meccseket tud össze hozni, itthon és külföldön egyaránt!”


Harcsa kényszerűségből versenyzett az amatőrök kötött 81 kilóban, mivel nem akart konkurálni öccsével, az olimpiai 5. helyezett Harcsa Zoltánnal, aki a válogatott középsúly (75 kg) pillére. Profiként viszont végre a saját kategóriájában állhat rajthoz, ami középsúlyban lesz – ez a hivatásosoknál 72,6 kg-ot jelent. „Ebben a súlyban érvényesülni fog a gyorsaságom, és végre megint számottevő lesz az ütőerőm!”


Rácz Félix elmondása alapján Harcsa Norbert - akihez nagy reményeket fűz - már októberben, a Felix Promotion budapesti és M4  által is közvetített bokszgáláján be fog mutatkozik a profik között.


https://www.youtube.com/watch?v=ULamHsdY9F0

/forrás: felixpromotion.hu/