Csoknyai László bronzérmes Glasgowban

A 81 kilogrammos Csoknyai László a harmadik, a 100 kilogrammos Cirjenics Miklós pedig az ötödik helyen végzett a szombati olimpiai kvalifikációs viadalon Glasgowban. Mindketten újabb lépést tettek a riói olimpia felé.




[caption id="attachment_9186" align="aligncenter" width="504"]Csoknyai László MTI Fotó: Kovács Tamás[/caption]

Három magyar indulója volt a glasgow-i viadalnak, közülük a nemzetközi színtérre hosszú kihagyás után visszatérő Bürgés Milán (73 kg, Szegedi JSE) nem jutott túl az első mérkőzésén, így helyezetlenül zárt. Jól kezdett viszont a 81 kilogrammosok között Csoknyai László, aki svájci riválisát ipponnal győzte le, ám a negyeddöntőben nem ment neki a brit McWatt ellen, tizennyolc éves ellenfele egy vazari mellett három jukót is begyűjtött.


Végül egymás mellett állhattak a dobogó harmadik fokán, hiszen az Atomerőmű SE judósa a vigaszágon jukóval nyert az izraeli Chen ellen, majd a bronzmeccset is hozta, jobb intési aránnyal a holland de Wit ellenében. Hangyási László tanítványa összességében 38 ponttal gyarapította olimpiai kvalifikációs pontjainak számát, így biztos befutó helyen, továbbra is a legjobb tíz között van a rangsorban.




[caption id="attachment_9185" align="aligncenter" width="503"]csoknyai2015glasgow Csoknyai László a dobogó harmadik fokára állhatott Glasgow-ban[/caption]

Nagyon jól kezdett klubtársa, a 100 kilogrammos Cirjenics Miklós is, aki az olasz Cavanna, majd a tunéziai Ben Khaled skalpját begyűjtve jutott be az elődöntőbe. Sajnos a folytatás nem alakult ilyen jól, a holland Korrel, a bronzmeccsen pedig a brit Fletcher is ipponnal nyert, igaz, utóbbi összecsapás szoros, aranypontos csatát hozott.


Cirjenics Miklósnak is sikerült előrébb lépnie a kvalifikációs rangsorban, de továbbra sincs kvótát érő helyen, vagyis a folytatásban javítania kell. Az olimpiai kvalifikációs sorozat következő állomását a következő hétvégén, október 17-én és 18-án tartják, a kontinens legrangosabb judotornáján, a párizsi Grand Slam-viadalon.


/forrás: judoinfo.hu/