Emelkedő színvonal a K-1 amatőr tornán

k-1-amator-torna-2015-oktober


Az augusztusi első országos bajnokságot követően októberben ismét megrendezték az K-1 CHALLENGE amatőr kickbox tornát Tokióban. Míg délelőtt a gyermekek kaptak szerepet, úgy délután az ifjak és felnőttek vették át a stafétabotot a K-1 Központjának főarénájában. A versenyek korcsoportonként ’A’ és ’B’ kategóriában folytak. Fényképes, helyszíni összefoglalójában Juhász Sandy számol be az ellenfelem.hu olvasóinak a meccsekről, részletekről és a várható folytatásról!


Örömmel érzékelem, hogy a hazai sportolók egyre nagyobb számban vesznek részt a tornáinkon. – nyilatkozta Maeda Kensaku, a K-1 versenyek japán producere, aki a 2002 évi visszavonulásáig maga is kickbox harcos volt. A küzdelmeket tekintve említésre méltóan magas a színvonal a B kategóriában, ahol jobbnál jobb versenyzők léptek ringbe. Úgy gondolom, hogy mindinkább nehezebbé vált megnyerni egy-egy mérkőzést. – tette hozzá.


Maeda producer kihangsúlyozta az utánpótlás nevelés fontosságát, melyben a gyermek korosztály kiemelkedő alakjainak útját a K-1 Koshien felé való egyengetésében látja. A K-1 Koshien ugyanis a 15-18 év között fiatal tehetségek bemutatkozását elősegítő bajnokság, ahonnan eddig számos ifjú tűnt ki, majd debütált a profik K-1 ringjében.


[gallery size="medium" columns="4" ids="9462,9463,9464,9465"]

A felnőtt kategóriában összesen 113 sportoló mérettette meg magát férfi és női osztályokban egyaránt. Különös figyelmet kapott az idén először megrendezett 35 év feletti korosztály versenye, a K-1 Masters, melyre első körben 21-en adták le nevezésüket.


Az egész napos eseményt ünnepélyes díjátadás zárta. A következő, s egyben idén az utolsó amatőr kickbox bajnokságot december 6-án rendezik a megszokott helyen a tokiói K-1 Központban. Azonban nem kell csüggednünk, hiszen még nincs vége az ez évi izgalmaknak a K-1 világában, Tokióban! November 21-én ugyanis újabb fergeteges és látványos összecsapásokkal várnak bennünket a K-1 világbajnokai a K-1 World GP in Japan tornán!


A november 21-i K-1 World GP in Japan bajnoki párosításai a következők:


Címmérkőzés -70kg
Marat Grigorian (Örményország) vs. Sanny Dahlbeck (Svédország)


Címmérkőzés -65kg
Kaew Fairtex (Tájföld) vs. Kimura ‘Philip’ Minoru (Brazília)


Címmérkőzés -60kg
Koya Urabe (Japán) vs. Urabe Hirotaka (Japán)


Címmérkőzés -55kg
Takeru (Japán) vs. Charles Bongiovanni (Franciaország)


Írta: Juhász Sandy