Kick-box vb: Egy érem már garantált!

[caption id="attachment_9506" align="aligncenter" width="504"]WAKO-kickbox-vb-szerbia-2015-habash-rehak-ellenfelem /Az eredeti kép forrása: ReGym Facebook oldala/[/caption]

A szerdai napon folytatódott Belgrádban a kick-box vb, melyet látványos, színvonalas mérkőzések, rendkívül felkészült mezőny jellemez. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a mezőny minden idők egyik legkeményebbike, amit az eredmények is mutatnak. Több nagy név is csak úgy került tovább, hogy egy-egy pont döntött a javára.


Habash Antoine nagyon nehéz napon van túl. Két mérkőzést is vívott K-1 szabályrendszerben, ami még egy ilyen felkészült sportolónak is nagy megterhelést jelent, de Antoine bizonyította, hogy a súlycsoport legjobbjai közé tartozik.


Először az izraeli Yosiba Abramov ellen nyert megszokott dinamikus stílusában, majd a négy közé jutásért a kirgiz Alekszej Fedoszejev sem bírta megállítani. Ugyan mind a két mérkőzést 3:0 arányban nyerte versenyzőnk, de volt, amikor csak 1 pont döntött Antoine javára. A legjobb négybe kerülés egyben azt jelenti, hogy a magyar válogatott első érme már megszületett!


Low-kick 63,5 kg-ban Géczei Róbert nagy csatát vívott az azerbajdzsáni Eljur Darjagir ellen. Egy fordulatos, változatos küzdelem után minimális, 2:1 arányú pontozással – úgy, hogy egy bírónál csak egy pont volt a hátránya, - de alulmaradt 30 éves, nagyon higgadt és rutinos ellenfelével szemben. Robi mindent megtett és bár búcsúznia kellett, de egy ilyen mérkőzés után emelt fővel jöhetett le a ringből.




[caption id="attachment_4756" align="aligncenter" width="504"]utkozet-utan-geczei-robert-01 /képünk illusztráció/[/caption]

Az újonc Petrina Pál 57 kg-ban egy remek mérkőzést vívott a horvát Franjo Opacakkal, melynek végén Petrina kezét emelte magasra a bíró, mégpedig 3:0 arányú, egyhangú pontozással. Ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, ahol sportolói pályafutásának legkeményebb mérkőzése vár rá az orosz Világ- és Európa-bajnok címvédő Szergej Orzsak ellen. Elnézve azt, hogy a neves versenyzők sem mehettek biztosra ebben a szoros mezőnyben, Petrina Pali okozhat kellemes meglepetést!


Görbics Gábor 2:1 arányban nyert türkmén ellenfele, Merdan Mamedov ellen. A pontozás igen érdekes volt, hiszen Gabi két pontozónál 7 ponttal nyert, míg a harmadik - ugyanígy 7 ponttal - a türkmént hozta ki győztesnek… Mindenesetre csütörtökön a dobogó lesz a tét a Jersan Kasszambajev (Kazahsztán) elleni mérkőzésen!


Ukrán versenyzőt mindig szép fegyvertény legyőzni, főképpen ilyen felkészült és nehéz mezőnyben, és főképpen egy világbajnokságon. Low-kick 75 kg-ban Balogh Dávidnak ez sikerült, amikor is 3:0 arányú pontozással nyert az ukrán Roman Jaris ellen, ezzel a jó kezdéssel pedig fontos lépést tett a dobogó felé. Mai ellenfele a hazai pályán mozgó szerb Aleksandar Menkovics lesz.




[caption id="attachment_2119" align="aligncenter" width="504"]/képünk illusztráció/ /képünk illusztráció/[/caption]

Kick-light csapatunk szerdán sajnos befejezte a világbajnokságot, mivel az ezen a napon tatamira lépő két újoncnak nem sikerült a továbbjutás. 50 kg-ban Makó Evelyn az oszták Patrizia Pulling, Tóth Patrik pedig a harcias török, Iskandar Cselebi ellen maradt alul.


A mai napon tehát egy versenyzőnk a döntőbe jutásért, hárman pedig a négybe jutásért szállnak csatába! Drukkoljunk nekik!


A mai (csütörtöki) versenynap:


K-1

63,5 kg. Habash Antoine – Jurij Zsukovszkij (Fehéroroszország) a döntőbe jutásért

Low-kick

57 kg. Petrina Pál – Szergej Orzsak (Oroszország) a 4 közé jutásért
67 kg. Görbics Gábor – Jersan Kasszambajev (Kirgizisztán) a 4 közé jutásért
75 kg. Balogh Dávid - Aleksandar Menkovics (Szerbia) a 4 közé jutásért

/Gregor László írása nyomán/