Kick-box Világbajnokság - az első nap

WAKO-kickbox-vb-szerbia-2015-ellenfelem

A több, mint 2000 versenyzőt, 60 országot felvonultató belgrádi Kick-box Világbajnokság mai napján rögtön több szempontból is érdekeltek vagyunk, hiszen K-1 kategóriában, -63.5kg-ban Habash Antoine az ukrán Zakaria Dzhalilovval cikkünk megjelenésekor már össze is csapott a 16 közé jutásért és pontozással nyerni tudott! Holnap izraeli ellenfél ellen mérkőzik a legjobb 8 közé!


A Low Kick kategóriában (-57kg) újoncnak számító Petrina Pál a nyolc közé jutásért a horvát Franjo Opacak, Géczei Róbert a 16 közé jutásért a türkmenisztáni Rejepguly Atayev (-63.5kg), Görbics Gábor a szintén türkmenisztáni Merdan Mamedov ellen, a nyolc közé jutásért indul ütközetbe, -67kg-ban. Géczei Róbert meccse cikkünk megjelenésnek idejére, hasonlóan Habash Antoine-éhoz, már lezajlott, eredménye azonban előttünk még nem ismert.


Balogh Dávid ellenfele - a nyolc közé jutásért - az ukrán Roman Iarysh és a spanyol Cristian Santamaria Portilla párharc győztese lesz, de a hölgyek sem maradnak ki! A Low Kick -56kg-os kategóriában Bordás Annamária a svéd Dalia Ali és az olasz Valentina Murgia összecsapás győztesével találkozik majd a négy közé jutásért, Boros Kata pedig a lengyel Katarzyna Jaworska ellen indulhat csatába, -65kg-ban, a nyolc közé való bejutásért.


Természetesen a Kick-Light kategóriában is ott lesznek sportolóink! Tóth Patrik a román Marius Alin Chirea és a török Iskender Celebi párharc győztesével méri majd össze erejét a nyolc közé jutásért (a -69kg-os kategóriában), Bárdosi Sándor pedig a kirgiz Akhmyrzaev Askhattal találkozott a -79kg-os kategóriában, 11:36-kor.


Ennek tétje egyébként a 16 közé jutás volt, azonban Sanyi egy téves és elhamarkodott orvosi döntés miatt kénytelen volt búcsúzni a versenytől. A Controll-SE Facebook oldalán olvasottak szerint "két meneten keresztül egyértelműen Sanyi vezetett, amikor egy rúgás következtében lábfejsérülést szenvedett, ezért kis pihenőt kért. A vezető bíró azonban rögtön orvost rendelt a pásthoz, aki hezitálás nélkül leléptette Sanyit annak ellenére, hogy Ő készen állt a folytatásra és mint kiderült a sérülés valóban nem indokolta a leléptetést."


Bayer Péter is sorra kerül, ellenfele pedig az azeri Ehram Majidov lesz, akivel a +94kg-os kategória egyik első párharcát mutatják majd be a nyolc közé jutásért. Összecsapásuk 19:00-ra van kiírva.


Itt sem maradhatnak ki azonban a hölgyek! A -50kg-os kategóriában Makó Evelyn igyekszik majd javára billenteni a mérleget az osztrák Patrizia Pulling ellenében (a négy közé jutásért), Busa Gabriella pedig a makedón Kristina Stojcevska-val próbál dűlőre jutni -55kg-ban, a nyolc közé jutásért.