Kick-box Világbajnokság - ketten a döntőben!


Belgrádban csütörtökön folytatódtak a Kick-box világbajnokság selejtezői. A tét, a hangulat, a feszültség fokozódott, ami nem csoda, hiszen számos mérkőzés már a döntőbe jutásért zajlott.


A látványos és magas színvonalú mérkőzéseken több magyar versenyző is a kötelek közé lépett, hiszen érmes helyezésekért illetve a döntőbe jutásét küzdöttek. K-1 63,5-ban Habash Antoine az egész VB alatt nagyon jó pszichikai és fizikális állapotban küzdött, ezt a döntőbe jutásért hozta belorusz ellenfelével, Jurij Zsukovszkijjal szemben is.


Nagy technikai repertoárt felvonultatva, pontos, erős találatokkal, 4-5 pontos fölénnyel nyert. Lehetett látni, hogy az érmes hely hatására még jobban „beindult”, felszabadultan küzdött. Pénteken  Antoine világbajnoki döntőzik, ellenfele az orosz Viktor Mihajlov lesz. Hogy nem akármilyen, kőkemény csata várható, az biztos! Az esti döntőket, amelyek 21.00 kor kezdődnek, a tervek szerint a szerb állami televízió is közvetíti majd! A szkopjei ezüst után reméljük Szerbiából arannyal tér majd haza Rehák György tanítványa!


Bordás Annamária jól küzdött a női low-kick 56 kg-os súlycsoportjában, próbált támadó szellemben előre menni, de nem volt elég hangsúlyos az ütés és a rúgás. Pontozással kikapott a svéd lánytól. Dalia Ali  hosszabb végtagjaival rendre meg tudta előzni, és ez mind pontot jelentett.


Az újonc Petrina Pál szerdán ragyogó teljesítménnyel nyert. csütörtökön  az orosz világbajnok, Szergej Orzsak ellen nem ment olyan jól a küzdelem, kicsit megilletődött volt. Pali védekezése jól sikerült, de a visszatámadások inkább pörgőseknek mint húzósaknak bizonyultak, túlságosan is tisztelte ellenfelét. Lassan elhúzott az orosz és megérdemelten nyert 3:0 arányban. Petrina teljesítményére nem lehetett panasz, hiszen tudása legjavát adta.




[caption id="attachment_8900" align="aligncenter" width="504"]képünk illusztráció képünk illusztráció[/caption]

Balogh Dávid szintén egy komoly ellenfelet kapott. A  szerb junior világbajnok, Aleksandar Menkovics ellen állt helyt ragyogó küzdelemmel. Akik ismerik, többen állították, hogy ilyen jól még nem látták harcolni a ringben! Dávid bátran, sok jó combrúgással küzdött, de ellenfele sokszínűbb volt és rákényszerítette taktikáját. A mérkőzést 3:0 arányban a szerb versenyző nyerte.


Görbics Gábor a négy közé jutásért kazah ellenfelet kapott, aki erős és kemény volt. Gabi okos taktikával, frissen mozgott, kézzel és lábbal is nagy erővel találta meg a kazah Jersan Kasszambajevet. Sokkal frissebben, felszabadultabban küzdött, mint előző mérkőzésén. Ő is az a fajta sportoló, akinek mérkőzésről mérkőzésre javul a teljesítménye.


Az első menet döntetlenje után Gabi fokozatosan húzott el, óriási csatában nyert egyhangú pontozással. Így már érmes, pénteken a döntőbe jutásért montenegróival küzd meg. A magyar válogatott tehát egy döntőssel és egy érmessel várja a pénteki versenynapot. Reménykedjünk, hátha elhangzik pénteken a Magyar Himnusz!


/Gregor László/